Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie odnośnie poziomowania świateł. Czy udział w tym bierze tylko czujnik na tylnej osi czy jest to jakoś wyliczane z dwóch. Pytam ponieważ pamiętam, że w e46 czy to nacisnąłem na maskę czy tył auta to lampy reagowały. Tu sprawa ma się inaczej bo lampy reagują jak dociążę tył a dociążenie przodu nie zmienia ich pozycji. Nadmienię, że obydwa czujniki sprawne.

Opublikowano
Na wachaczu poprzecznym z prawej strony jest tez czujnik z przodu bo wymieniałem w tamtym tygodniu i widziałem ze jest bo z lewej nie było uchwytu na przykręcenie ale czy odpowiada za góra dół czy prawo lewo to nie wiem
Opublikowano
To że jest to wiem bo pisze o tym, że wskazania na kompie pokazują działanie obydwu bez zastrzeżeń. Nurtuje mnie czemu samo dociążenie przodu nie wpływa na ustawianie poziomu świateł.
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Mam problem z poziomowaniem ksenonow (skrętne, dynamic). Wczesniej cały czas migala zielona kontrolka, udało mi się naprawic modul przelutowujac diode w module.. usunąłem błędy i przekodowalem pustym manem. Światła skrętne działają, ale poziomowanie... Światła poziomuja się zaraz po przekreceniu zapłonu (bez znaczenia czy światła włączone czy nie) po "poziomowaniu " wydaje mi się, że świeca za wysoko. Co zrobić żeby światła poziomowaly się po włączeniu świateł?

Auto to e61 2004

Opublikowano
Jeżeli świecą za wysoko to zajedź na dowloną SKP i ustaw światła. Pewnie jak nie działało poziomowanie ktoś przestawił je mechanicznie na regulacji. Teraz jak działa Ci poziomowanie to trzeba prawidłowo je ustawić.
Opublikowano

Ja tam coś grzebalem przed naprawa modułu. :D Także racja, ustawie na stacji. Tylko co zrobić z tym, że światła wykonują test za wcześnie?

Po wyłączeniu silnika słychać jak światła opadają.

Opublikowano
U mnie poziomują się po włączeniu kluczyka na zapłon, ale mam w garażu ciemno na tyle, że czujnik włącza światła. A szczerze nie zwracałem nigdy uwagi w innej sutuacji. W garażu widzę po prostu działanie na ścianie. :D