Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ze 2 msc pojawiła mi się kontrolka żarówki, informująca wiadomo co. Po przejrzeniu pojazdu nocą dojrzałem nie działające oświetlenie tablicy rejestracyjnej. Zamówilem wymienilem, okey. Ale kontrolka nie gaśnie. Więc znowu obchodze auto, widzę że nie pali mi się prawe światło pozycyjne w klapie bagażnika. W weekend rozbieram lampkę, patrzę, wszystko wygląda okey. O ile mi się dobrze wydaję to w żarowce pozycyjnej był stopiony +, który robił zwarcie. Po wymianie żarówki i przeczyszczeniu styków żarówka nadal nie świeci. Sprawdziłem że, na kostce nie ma napięcia. Wsteczny oraz przeciwmgielne działa. Wydaje mi się że albo ktoryś bezpiecznik poszedł albo moduł LCM odciął mi tamtą żarówkę. Mam pytanie do państwa, czy wie ktoś z was który to bezpiecznik odpowiada za prawe światło pozycyjne w bmw e90 ? A może wystarczy zresetować moduł LCM ? Ma ktoś jakiś pomysł, a może ktoś inny miał taki problem ;) ?

Pozdrawiam !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zapewne lcm do resetu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dzięki kolego. Dzisiaj dla wszystkiego, urządziłem sobie poranną gimnastykę. Efekt, wszystkie bezpieczniki są sprawne. Wiązka również wygląda ok. Na dniach będę wymieniać akumulator. Nie wiem właśnie czy samemu sobie nie kupić inpy do bmw? Na allegro zestaw do lapka kosztuje w okolicach 50zł. W razie problemów mogę liczyć na pomoc kolegów z forum ? Wolałbym sam mieć swój sprzęt niż co chwilę latać do kogoś i zostawiać równowartość, zestawu do podłączenia się :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wiadomo, że warto mieć swój interfejs, o tych modelach prawie wszystko jest opisane, więc nie ma problemu z uzyskaniem informacji.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.