Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zamieszczam filmy na ciepłym i zimnym silniku

Szum najlepiej szłyszę jak nachyle sie nad nerkami ,

koło pasowe nowe , pasek nowy rolki nie szumią , pompa wody , altenator też cichy jedynie kompresor klimy coś słychać jak krece palcem ale właczenie klimy nic nie daje ( wiem że kompresor nie ma sprzegła i pracuje cały czas )

Pompa od wspomagania jedynie cos słuchac jak kręce kierownica ale to normalne

Sam nie wiem ogólnie mi to nie przeszkadza bo nie jest jakies mocne ale obawiam sie o rozrząd auto ma 312 tys najazdu żadnego pukania cykania nie obserwuje pod korkiem oleju łańcuch ciasno siedzi na zebatce ale pewnie dolny ma cięzej

Nie którzy mówia że te silniki tak pracuja i zawsze szumi troche od przodu

Dodaje filmy

Silnik zimny

https://www.youtube.com/watch?v=DGJyU1NpPpo&feature=youtu.be

Silnik ciepły

https://www.youtube.com/watch?v=WpeEQTQU1rk&feature=youtu.be

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic szczególnego. Rozrząd jak strzeli to wymienisz słupek, leżą tego dziesiątki.
3A0jS9b.png
Opublikowano (edytowane)

Właśnie z tym rozrzadem to nikt nic nie wie ile to wytrzma. wIadomo ze 300 tys w miescie a na trasie to co innego

Ale znam silniki 3.0d 218km co maja 400 tyś jak i 231km na alubloku w którym podobno pekaja co maja ponad 350 tys na ori łancuchach

Moze tak ma szumiec same paski tez jakis dzwiek wydaja

Ten telefon troche za głosno nagrywa

Edytowane przez wiciu1919
Opublikowano

ja wogóle nie wiem jakie sa dzwięki zurzytego rozrządu w tym typie silnika . i w poszukiwania w sieci tez nie przyniosły rezultatu

Tez uważam że ten szum to nie łancuch , sporo filmików ogladałem jak pracuja te m47n i n2 i tez na niektórych jest taki dzwiek od przodu ale co go powoduje i czy to jest ten sam dzwiek co u mnie cieżko sie odnieść

Kompresor klimy ?? kręci sie lekko bez zacięć ale jakis dzwięk wydaje

Dobra temat opanowany to hałasuje łozysko na sprzegle zrywalnym sprezarki klimy , kosztuje to 200zł ale tez musze dokupic klucz do odkrecania bo nie mam czym przytrzymac

chyba ze ma ktoś pomysł jak je odkrecić i nic nie popsuć :)

Że to szumi doszedłem w ten sposób że zdjołem pasek pryskałem WD-40 w srodek sprzęgiełka i kreciłem sobie ręką preparat wnikł w łozysko i trochę rozpuscił posostały w nim smar i posmarował kulki bawiłem sie tak z godzine , kręcąc i pryskając aż szum podczas obracania prawie zanikł . Potem odtłuściłem koło pasowe i wytarłem do sucha , i odpalanie poprawa wyraźna i usmiech że to nie rozrząd .

Teraz myśle jak to odkręcić żeby nie popsuc kompresora tutaj jest film ale ja tak nie odkrece b dośc mocno siedzi z powodu lekkiej korozji końcówki ośki

Pozdrawiam

• 11 miesięcy temu...