Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie forumowiczów, mam taki oto problem. 2 dni temu zapaliła mi się kontorlka aku i chwile później auto padło okazało się że mam padnięty stojan w alternatorze. Po wymianie alternatora na inny(Mój poprzedni w którym padł wirnik- został przełożony z tego z padniętym stojanem) kontrolka nadal się pali, inpa pokazuje ładowanie na 14,1 bezpieczniki w schowku i w bagażniku całe akumulator nowy ma 3 miesiące a kontrolka nadal nie gaśnie nie miga poprostu cały czas się pali. Odłączałem czujnik ciśnienia oleju( podobno uszkodzony może wywalać kontrolke aku) elektryk wszystko wstępnie pomierzył niby ok i nic. Ktoś ma jakieś wskazówki? Moje Auto to e39 530d 193km 2003r lift.
Opublikowano
Tylko że alternator jest orginalny jeździłem na nim wcześniej dopóki wirnik w nim nie padł(wirnik wsadzony z tego w którym zdechł stojan). Jakoś z miesiąc temu przestał mi działać pilot od centralnego a rok temu był w regeneracji, może to ma jakiś związek? Coś na stacyjce go nie ładuje? Jak w inpie wejść w moduł centralnego zamka?
Opublikowano
No to bardzo liche te wskazania napięcia masz, altek do regeneracji jak dla mnie
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
No u mnie nie spadnie poniżej 14V przy grzanych stołkach, dmuchawie,tylna szyba,światła,wycieraczki i radio - altek najmniejszy bo 80 czy tam 90 teraz nie pamiętam
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Nie mówię że ma super ładowanie tylko, że tragedii nie ma. U mnie jest 14 35-14.41v i tak tańczy od kiedy kupiłem auto. Podgrzewanie siedzeń, plus szyby i wszystkie odbiorniki napięcie spada do 14.1ax 14.19
Opublikowano
Jakiś czas temu oddawałem altek do regeneracji przy okazji wymiany regulatora napięcia,który skończył żywot. Wsadzony jest teraz jakiś zamiennik z tych tańszych i przy odpalaniu zauważyłem,że kontrolka gaśnie nieco później niż wcześniej na sprawnym OE. Ładowanie jednak jest w porządku i na sucho bije maxa 14.7V