Skocz do zawartości

[m54b30] styling 442 M 19' do e39 dystanse 30mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć zakupiłem wyżej wymieniony styling z bmw m4

Felgi ori 8j i 8.5j niestety ET 37 i tył. 47 także bez dystansow się nie obejdzie a zawsze ich unikalem. Jakie byście polecili czy w ogóle dać sobie spokój z nimi bo nie mogę znalesc e39 na tych felgach czy siada ładnie.

Myślałem 30mm pewnie dystans byłby ok ale przelotowy?

20mm znów minimum i i tak ciekawe czy et27 podejdzie raz miałem jakieś Et25 i weszły. Jakie jest wasze zdanie w tym temacie

965516428d5d8.jpg.html

https://zapodaj.net/965516428d5d8.jpg.html

-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
Opublikowano

Nie kuouj przelotowych.

Ja mam firmy dystom. Zrobili mi takie jakie chciałem. Zrobią ci też pod mniejszy otwór bo taki masz w felgach i nie będziesz musiał ich przetaczac

Opublikowano

kurde cena 700zł za przykrecane 30mm to sporo, felgi kupilem za smieszne 1500zł a sa po 4tys na olx ale jednak koszty dystansow do tego zmian opon bo sa runflat ktorych nie lubie to wyjdzie tyle co juz promocja nie jest...

300zł jabkym zaryzykował 20mm przelotowe wtedy tył E27 ale znow jak bedzie bic to strata kasy.

ciekawe jak z maszynami CNC, mam dostep za nieduza kase by mi ktos zrobil ale stal pewnie ciezszy od alu, pytanie czy ktos stosowal ?

-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
Opublikowano
A może zaryzykuj i kup tylko 2 przelotowe,wrzucisz koła na przód i zobaczysz czy biją, później możesz wrzucić na tylną oś. Trochę kombinacji wychodzi z takim przekładaniem, ale może coś rozjaśni w temacie. Ten stalowy według Twojego pomysłu to nie ma racji bytu, przecież to będzie ciężkie w chooy
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
jest to jakis pomysł, strace conajwyzej 150zł a zawsze sprzedac moge, a tak waszym okiem te felgi ze zdjecia ten styling pasuje do e39?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dlaczego nie możesz dorobić z aluminium? :roll: ja tak robiłem do siebie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja np. jeżdżę na takich, robionych pod moje zlecenie, w dwóch autach (używam na przemian, ponieważ w jednym na zimę a w drugim na lato) i żadnych problemów nie mam, żadnych drgań ani wibracji, śruby oczywiście dorobione odpowiednich długości, z odpowiedniego materiału i ulepszone do twardości zgodnej z oryginałami. Fakt, że raczej bałbym się na takich jeździć gdybym nie dopilnował sam procesu produkcji, ja robiłem dla siebie, więc wiem co mam. Ile osób używa plastikowych pierścieni centrujących a to dopiero jest problem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Na pierścienie centeujace nie idzie taka siła co na dystanse a raczej śruby. A nie jest to stałe połączenie.

Ja mam dystanse 25mm z tego co pamiętam, ale są przykrecone do piasty i dopiero koło do dystansu. Dystans też ma swój kołnierz na który nachodzi felga.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W moich też jest kołnierz pod felgę. Jakoś te siły przez 7 lat nie wpłynęły na zgubienie koła, ponieważ chyba to sugerujesz, gwinty śrub nie mają najmniejszego ścięcia.

Nie idzie siła, ale przez niedokładne osadzenie na piaście w większości przypadków są przyczyną drgań.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Tylko dlaczego wiele firm nie chce wykonać przelotów powyżej 20mm? Lub więcej nie pamiętam dokładnie? 7 lat można jeździć z luzem na sworzniu wahacza i tez koła nie zgubić.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale co chcesz mi wmówić? Że moje dystanse powodują jakiś dyskomfort albo dysfunkcję mojego auta? :roll:

Ja mam 20 i 16 mm i do takich się odnoszę.

300zł jabkym zaryzykował 20mm przelotowe wtedy tył E27 ale znow jak bedzie bic to strata kasy.

ciekawe jak z maszynami CNC, mam dostep za nieduza kase by mi ktos zrobil ale stal pewnie ciezszy od alu, pytanie czy ktos stosowal ?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

po przemysleniu wszystkiego sprzedalem wczoraj te felgi za 2tys, ładowanie w dystanse 700zł uznalem za stratę kasy jako iz planuje duzo modyfikacji w najblizszym czasie w niej.

zakupilem alufelgi ASA AR1 BBS 19 z oponami 235 35 i 265 30 ET15 i bedzie plug and play, srednia piasty fabryczna 74.1mm