Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

e91 320i 170km silnik N43

Witam

Powiedzcie Spece czy to możliwe aby objawy padających świec lub cewek (ogólnie elementów zapłonu) były odczwalne tylko przy niskich obrotach ?

Chodzi o to że jak mam niskie obroty powiedzmy około 1000-2000 i chcę nagle przyspieszyć to po wciśnieciu pedału gazu auto dławi się i ewidentnie przerywa zapłon . Gdy wskazówka przekroczy 2000 samochód nie ma kompletnie żadnych objawów. Najbardziej jest to oczywiście odczuwalne na 2 biegu bo powyżej już mam większe obroty. Jeśli będe pomiędzy 1000-2000 spokojnie dodawał gazu wsio jest ok.

Poza tym zero innych objawów. Auto jeździ, pali mało jak na siebie:P itd. Wymieniłem filtr powietrza, dla pewności wyczyściłem sprayem przepływomierz ale nic to nie dało.

Na innych forach piszą że takie objawy to moga być jednak cewki albo świece(zwłaszcza że już ładnych parę lat nie zmieniane nic).

Tylko męczy mnie pytanie czy cewki i świece nie dawałby jednak objawów w pełnym zakresie obrotów?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdziłeś błędy? Faktycznie wypada zapłon? Może masz problem np. z przepustnicą? Trzeba obejrzeć parametry, jak pracują wtryskiwacze, kiedy były wymieniane? Nie rzuca silnikiem po odpaleniu na zimnym?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Wtryski nie wymieniane przynajmniej odkad ja mam auto - 6 lat.

Na moje to wypada zapłon bo takie objawy.

Walcze własnie z kablem do INPY bo cos nie dziala:(

Bledow na konsolecie nie wywala zadnych.

No i tak jak mowie objawy tylko przy 1k-2k i mocnym dodaniu gazu. Jak dodam powoli wsio ok

W innym zakresie nic sie nie dzieje.

Obroty na jałowym nie faluja, silnikiem nie trzęsie (chyba że w podanym wyej zakresie orotów po dodaniu ostro gazu)