Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem posiadaczem 330i z 2016 z navi (navi ta mniejsza chyba biznes) wykupiona do konca marca 2019. Ostatnio chcialem sciagnac nowy update, a tam pokazuje mi dostepna mape 2018/1. Zadzwonilem do BMW, ze cos nie halo, a Pan uprzejmie stwierdzil, ze do mojego auta ostatnia aktualna wersja mapy to wlasnie 2018/1. Czy wszyscy tak maja?

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale byly zawsze 3 w roku to gdzie jest 2018/2 i 2018/3?

Route nigdy nie było trzech w roku. Co najwyżej dwie, np. 2017-1 i 2017-2.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja ma auto za 2017 roku i wgrywam wszystkie. Były 2018/1, 2018/2, 2018/3 i 2018/4. Na 2019 jeszcze nie było.

Na pewno nie masz map Route, o których mowa w temacie. One wychodzą raz albo dwa razy do roku. W 2018 roku była tylko jedna.

Opublikowano
Ja ma auto za 2017 roku i wgrywam wszystkie. Były 2018/1, 2018/2, 2018/3 i 2018/4. Na 2019 jeszcze nie było.

Na pewno nie masz map Route, o których mowa w temacie. One wychodzą raz albo dwa razy do roku. W 2018 roku była tylko jedna.

No to jakie niby te mapy ma? Czy F30 2017 rozni sie czyms od 2016? Nie kumam tego

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystko zależy od tego jaka jest nawigacja: business (mała), czy professional ( duża).
Opublikowano
Wszystko zależy od tego jaka jest nawigacja: business (mała), czy professional ( duża).

No ja mam Proffesional... myślałem że różni się głównie wielkością wyświetlacza...

Opublikowano
To ja mam ta mala i niestety ostatnia aktualizacja 2018/1. Pomijajac brak aktualizacji to ta navi to straszna porazka nie rozumiem polityki BMW zeby w autach klasy premium takie badziewie wsadzac.
Opublikowano
BMW Professonial z RTTI (korki) jest bardzo dobre - najlepsze jakie używałem z wbudowanych w samochodzie. Ale Google Maps i tak jest lepsze... szkoda, że BMW traktuje Polskę jak kraj trzeciego świata i nie chce odblokować Apple Car Play który jest w aucie... :-(
Opublikowano
Witam, ja mam F 30 z 2018 r z nawigacją business i teraz na pierwszym przeglądzie olejowym wgrali mi mapy 2019/01.

Serwisy mają kilka dni wcześniej. Widać w przyszłym tygodniu będzie dostępna aktualizacja online

Opublikowano
W F34 które odbierałem w 09/2018 mam nawigację business, zaktualizowałem w 10/2018 na Road Map Europe Way 2019-1 z BMWDownloadManager, a w F31 mam profesional i wciąż nie ma dostępnej aktualizacji Road Map Europe Evo z 2019 (ostatnia to 2018-4)
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano
Musisz pobrać program BMWDownloadManager I z jego pomocą załadować program na pendriva a następnie z pendriva przez usb w aucie.
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano

A co jest złego w tym programie?

Masz Connected Drive, masz w Connected Drive zapisane swoje auto, program pobiera mapę DO TEGO auta, kopiujesz na pen-drive i do auta! Po co to robić inaczej?

Opublikowano

Nie, tylko to tak brzmi, jakbyś odwodził od najprostszej metody.

Pytanie wątku jest "Czy BMW aktualizuje jeszcze navi w F30?", a więc dotyczy, tak rozumiem, aktualizacji oferowanej przez BMW, a nie przez "inne źródła" :D

Ale oczywiście wskazanie innych wątków jest jak najbardziej słuszne.

Opublikowano

Sprawdź czy tego nie koduje sie czasem w innej opcji.

Juz dokładnie nie pamietam.

Ale u mnie ustawiłem że w ECO PRO jest zawsze włączony start stop, a na pozostałych trybach zawsze wyłaczony.