Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czym można skleić pokrywe zaworów? ułamał mi się kawałek plastiku przy śrubie jak odkręcałem tą z uziemieniem to wyszła razem z tą od dekla i wyłamało kawałek plastiku i jest dziurka średnicy małego gwózdka. Czym to skleić ? poxipol da rade?
Opublikowano
Nie dziaduj kup nową pokrywę, lub ewentualnie używke, klejenie nic nie da, pokrywa nagrzewa się i schladza ciągle działają na nią temperatury....za chwilkę Ci to odpadnie i będziesz w tej samej sytuacji
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niekoniecznie, ponieważ to dość powszechna usterka i można kupić z mikropęknięciem, nawet w tym dziale jeden z użytkowników pisał, że ma już 3 i też jest pęknięta. Morał taki, żeby ją dobrze sprawdzić oraz przykręcać zgodnie ze sztuką, nowa niestety tania nie jest.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Witam. Czym można skleić pokrywe zaworów? ... Czym to skleić ? poxipol da rade?

Wazzup ( majster z YT ) kleił w swojej e60 sylykonem sanitarnym :norty:

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
Niekoniecznie, ponieważ to dość powszechna usterka i można kupić z mikropęknięciem, nawet w tym dziale jeden z użytkowników pisał, że ma już 3 i też jest pęknięta. Morał taki, żeby ją dobrze sprawdzić oraz przykręcać zgodnie ze sztuką, nowa niestety tania nie jest.

Morał taki żeby kupić nówke...tania nie jest ale nikt nie mówił że będzie tanio

Stać Cię na BMW to na pokrywę też....trzeba poprostu ostrożnie się z tym obchodzić później, kupujesz nówke i spokój na lata....takie moje skromne zdanie

Klejenie to jakieś druciaratwo przecież :duh:

Opublikowano

Klejenie tak ale kupno używanej sprawnej nie.

Gadki że stać na bmw stać na to i na to nie ma sensu.. To tanie auta i nie wiem czemu ma kogoś nie stać na bmw. Dla mnie kupno z serwisu mija się z celem i szkoda kasy.

Opublikowano

Zależy jakie ,są tanie i nie tanie....pisząc że stać kogos na Bmw mialem na myśli utrzymanie pojazdu na odpowiednim poziomie, czyli części zamienne ,expoloatacja itp......

tak to jest ludzie kupują stare auto za resztę kasy a potem brak funduszy na normalne naprawy,przeciez nie piszę o wymianie silnika, ale widzę że szkoda czasu na tłumaczenie...ja bym w życiu takiego druciarstwa nie robił w żadnym swoim samochodzie, ale każdy niech robi po swojemu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
marko0424 jak ktoś pyta o to czym skleić pęknięcie pokrywy zaworów to myślisz, że podziela Twoje zdanie i kupi nową? :wink: raczej nie :lol: miejmy tylko nadzieję, że jednak kupi używkę i złoży na nowej uszczelce a nie na silikonie oraz przykręci odpowiednim momentem, wtedy będzie pięknie biorąc pod uwagę pytanie główne :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.