Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 295
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
wybaczcie ze sie wtrące do tematu :) czy na ori radiu można w jakiś sposób zrobić wyjscie na usb bym mógł podłączyć mp3?? jestem zielony na temat CA
Opublikowano
Szczerze mówiąc to nie chce mi się wierzyć, że radia alpine czy becker (mówimy o ori BMW) mają lipną barwę dźwięku. Bo fabrycznemu sprzętowi grającemu brakuje po prostu mocy :norty:

Fabryczne jednostki BMW nie wyrożniają sie niczym na tle kokurencji, są przeciętne. Na ironię 80% niefabrycznych odtwarzaczy Alpine jest również przeciętna.

pprzeczytałem już większość tematów na forach polskich i zagranicznych i prawie wszyscy zgodnie twierdzą, że radia e46 są to dupy, i malo da się z nich wykrzesać I żaden elektornik tego nie ogarnie.

Wszystko się da, to kwestia pieniędzy, determinacji i reszty sprzętu.

1. Można wyciągnać z fabrycznej jednostki sygnał optyczny, zastosowac przetwornik cyfrowo analogowy i pasywne zwrotnice.

2. Można wyciagnać z fabrycznej jednostki sygnał optyczny + system sterowania procesorem i zasotosowac procesor zewnętrzny.

Zarówno w pierwszej jak i drugiej wersji nie ma znaczenia czy bedziemy mieli radio ori czy jakiekolwiek inne.

Opublikowano
...To jest ebay, nie mogę odsłuchac. Zależy mi na głębokim basie.

Nie ma u Ciebie w mieście sklepów car audio z takimi głośnikami?

Zadzwoń popytaj, podjedź posłuchaj, kupić nie musisz.

Opublikowano

a więc tak, kupiłem głośniki VIBE BlackAir 6 - Ja tej firmy nie znam, ale przeogromne wrażenie na mnie zrobiły na odsłuchach... .

Teraz tak, jaki wzmacniacz do tego..., mam swój stary Kenwood KAC 6404 tylko czy on wystarczy, to 4 kanałowy wzmacniacz . Czy ktoś mógłby podpowiedzieć?

Drzwi wyściełać będę takimi matami:

http://caraudiosecurity.com/shop/product/products_id/3048/referer/rc_googleproduct.html

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=310331025831&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_500wt_922

Jakies sugestie przy montowaniu itd, proszę o komentarze

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=134590 Zapraszam do oceny mego samochodu:)
Opublikowano

Maty z wyższej półki, też mam takie :cool2:, oczywiście wycinka blachy w drzwiach.

Przy wyborze głośników miałem identyczną sytuacje, po odsłuchu wybrałem inne.

U mnie jest tak, w RMS:

Wzmacniacz

4x90 W - 4Ω

2x270 W - 4Ω

Głośniki przód

2x70 W - 4Ω

Subwoofer

250 W - 4Ω

Potrzebowałem tylko troszkę basu, a tu tak nawala :shock:, że muszę na minimum przykręcać

Opublikowano
A jakie parametry mają głośniki i wzmacniacz?

Wzmacniacz:

Maximum Power Output (4Q) 125W x 4

Rated Power Output (4Q, 14,4V) 40W x 4

Rated Power Output (2Q, 14,4V) 60W x 4

Bridged Power Output (4Q, 14,4V) 130W x 2

MAX 500W

Głośniki

120w RMS Power Handling

360w Max Power Handling

90dB Sensitivity

Frequency Response 60 - 25,000Hz

4Q

MAX 360W

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=134590 Zapraszam do oceny mego samochodu:)
Opublikowano

Podłączysz i sam ocenisz, nikt z nas nie jest w stanie tego przewidzieć.

Kenwood robi "nie szajsowy" sprzęt, Vibe to raczej przeciętna liga, systemy przednie są skuteczne ale w moim przekonaniu nie muzykalne (zwłaszcza tweetery).

Najsłabszym ogniwem będzie w tym przypadku radio... ale podłącz co masz, będziesz miał lepszy punkt odniesienia do następnych kroków.