Skocz do zawartości

zbiorniczek p.hamulcowego na dnie czarny osad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam płyn wymieniałem już kilkakrotnie.Dwa razy maszynowo + kilka razy samemu ogólnie sporo L przeszło przez układ.Wymieniłem sobie dzisiaj sitko zbiorniczka wyrównawczego,ale po zdjęciu sitka okazało się,że na dnie zbiorniczka jest dość sporo czarnego osadu.Po włożeniu śrubokręta i ruszeniu tam lekko zbełtało się z płynem i taka 'maź'' jak by się ciągnęła po czym po kilku minutach znów wszystko na dno opadło.Dodam nie jest to w sitku tylko po wyjęciu sitka na dnie zbiorniczka.Nie wiem co z tym zrobić i czy to ruszać.Spuszczenie płynu,demontaż zbiorniczka itp=zapowietrzenie pompy.Samemu raczej się nie ogarnie tego bo trzeba urządzenie,które ciśnienie wprowadza w układ+komputer

sporo kasy wyszło by to :x

nowy płyn przynajmniej 2l+paliwo by jechać na maszynowe odpowietrzenie+tam 150 za odpowietrzenie :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dość charakterystyczny sposób pisania postów..bez pytań :8) proponuję zorganizować zrzutkę na tę okoliczność, każdy da piątaka i chwila moment uzbiera się :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.