Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. E60 525d 197km (czip 244km / 519nm) 2008 rok polift

Dwa dni po zakupie. Wracając traskę 600 kilometrów nie było problemów, prócz przy gwałtownym/mocniejszym daniu gazu były dwa szarpnięcia jakby skrzynia nie wiedziała co zrobić. Ale chciałem zrobić reset skrzyni po powrocie do domu, podczas testów nic nie szarpało wszystko okej. Jeśli spokojnie bede cisnal pedał gazu to nic sie nie dzieje. Dwa dni po kupnie wracałem do domu, przycisnąłem do 100 i wywaliło błąd skrzyni biegów (transmission fault), wrzuciłem P, zgasiłem, odpaliłem i problem zniknął (pojawił się ale zniknął) i mogłem normalnie jechać bo przy błędzie skrzynia słabo wkręcała się na obroty. Mam kostkę Carly lecz nie mam full wersji - rano zczytałem błędy i było 9, skrzynia w porządku ( błędy typowo nijakie, nic nie przeszkadzające w użytkowaniu auta) A podczas skanowania błędów po tym incydencie mam już 10 - możliwe że doszedł ten od skrzyni - lecz w wersji niepełnej mogę raz dziennie lub po prostu raz dostać raport.

W linku poniżej raport z tych 9 błędów z rana - skrzynia ok.

https://i.imgur.com/UNPd7KR.jpg

Czy może być to związane z tym, że auto dostało 120nm więcej i nie wie co zrobić? przy tych lekkich szarpnięciach (nie szarpie podczas zmiany biegów lub ruszaniu - podcas jazdy jak chce troche depnac to szarpie 2 razy, jak daje lekko i równomiernie to jedzie bez szarpania)

Wcześniej miało 197km/400nm (wydało 200km)a ma 244/519? Zrobić reset skrzyni? Miał ktoś podobny problem? Jest jakiś sprawdzony warsztat/osoba w Białymtoku lub okolicach?

Dzięki za odpowiedź.

Opublikowano
Trzeba sprawdzic kod błędu na poczatek.

Spróbuję rano odczytać na nowo błędy i może dostane raport, a jeśli nie to podjadę pod komputer gdzieś na warsztat. Czytam tematy o skrzyniach i nic podobnego nie widzę. Nie szarpie ze zmianą biegów, nie faluja obroty także nie wiem. Może jest już jakaś dobita. Podeślę rano jak coś ogarnę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.