Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może komuś zdarzył się błąd 9CD3, opisany jako FRM: Software version and coding index do not match. Jaki problem lub problemy może oznaczać. Błąd się nie kasuje.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przekoduj moduł pod auto i powinien zniknąć. Zapewne to frm3, więc trzymaj kciuki przy tym.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

to jest konsekwencja naprawy FRM jakimś amatorom z krzywymi rękami i śmieciem w głowie zamiast szalu

i pewnie nie mówisz nam , że tak i jest - że FRM po naprawie

Opublikowano
Moduł FRM nie był naprawiany. Nigdy nie było z nim problemów (to mój samochód z salonu). Zapewne to zbieg okoliczności, ale błąd pojawił się natychmiast po wymianie akumulatora na nowy. Jednocześnie pojawiły się błędy ze wszystkich kierunkowskazów, które się kasują, ale natychmiast wracają po włączeniu kierunkowskazu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moduł FRM nie był naprawiany. Nigdy nie było z nim problemów (to mój samochód z salonu). Zapewne to zbieg okoliczności, ale błąd pojawił się natychmiast po wymianie akumulatora na nowy. Jednocześnie pojawiły się błędy ze wszystkich kierunkowskazów, które się kasują, ale natychmiast wracają po włączeniu kierunkowskazu.

Szczerze, nie wierzę w to.

Skąd jesteś?

• 1 rok później...
Opublikowano

Odkopie temat, mam ten sam problem z tym błędem, kierunki itp wszystko świeci ale jakby był przerywacz rozwalony tak kierunki szybko chodzą i wywala błąd na desce. Problem pojawił się gdy aku był odłączany... Ktoś rozwiązał problem ?

Ps. B tool i carista nie może usunąć błędu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

FRM3 pewnie , wersja oprogramowanie i index coding są nie zgodne , Temsky ma racje ktoś naprawiał moduł używając nie oryginalnego oprogramowania z własnego sterownika FRM3

na początek można przeprogramować moduł i kodować do serii , jak to nie pomoże to trzeba szukać oprogramowania zgodnego z numerami sterownika FRM3

zaznaczam że FRM3 są bardzo wrażliwe i każdy restart modułu (np. odłączenie akumulatora, kodowanie , programowanie, nawet kasowanie błędów ) może uszkodzić część oprogramowania FRM3,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moduł nie musiał być naprawiany. One potrafią rozjechać się w taki sposób, że zgubią kodowanie. Nie tylko padną całkiem.

Kilka takich przypadków już miałem. Po kodowaniu od razu zaczynały działać prawidłowo. Przy okazji zrobiona aktualizacja i właściciele od kilku lat nie zgłaszają usterek