Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z nieświecącą jedną żarówką podświetlenia tablicy rejestracyjnej w mojej BMW E91, wymiana żarówki nie pomaga, wymiana całej lampki również nie. Ma ktoś może pomysł co może być nie tak ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie przy takim samym problemie nie dochodziła masa. Musiałem zdjąć plastikową osłonę klapy i doprowadzić masę do oprawki. Pewnie przetarł sie przewód ale nie szukałem przetarcia.
Opublikowano
U mnie przy takim samym problemie nie dochodziła masa. Musiałem zdjąć plastikową osłonę klapy i doprowadzić masę do oprawki. Pewnie przetarł sie przewód ale nie szukałem przetarcia.

Mogę prosić o więcej informacji jak to zrobić? Jestem zielony w tym, czy lepiej oddać to do mechanika skoro nie mam za dużego pojęcia na ten temat?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najpierw wez miernik i zobacz czy brakuje masy czy też napięcia. Jak masy to wystarczy że weżmiesz masę z innego miejsca, np z klapy - ja tak zrobiłem przykręcając przewód do klapy. Jak napiecia to musisz iść po kablu aż znajdziesz gdzie jest przerwany, ewentualnie weź napięcie z lampki obok. Jak nie wiesz o co chodzi to oddaj auto do kogoś.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masa jest na klapę E91 podawana przez blaszki przy zawiasach które się łamią.
3A0jS9b.png