Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

BMW E90 177KM 2008 250 nalotu BEZ KATA BEZ DPF-A

Potrzebuje pomocy, 5 raz od czerwca 2018 przepaliła mi się chłodniczka spalin egr na tej prążkowanej harmonijce. Mam już tego dosyć, co 3.000 km raz szybciej raz wolniej pada część. Już nie wiem co robić, wydaje mi się ze „leczę” tylko skutek, a nie przyczynę. Jakieś wskazówki co zrobić ?

Awaria charakteryzuje się: smrodem spalin, brakiem mocy, dźwięk podczas dodawania gazu przypomina reklamówkę z biedronki wystawiona przez szyberdach, takie pierdzenie. W aucie wymienione mam teoretycznie wszystko co trzeba było zrobić przed 250 tysiącami (sprzęgło, rozrząd, dwumas niedawno, oleje itp)

JEST TO MÓJ PIERWSZY POST TUTAJ, JEŻELI NAPISAŁEM W NIEODPOWIEDNIM MIEJSCU CZY COŚ PROSZĘ O POUCZENIE MNIE.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skoro nie masz kata i DPF to po co Ci EGR i jego chłodniczka?
3A0jS9b.png
  • 1 rok później...
Opublikowano
Mam ten sam problem, nie chce zakładać kolejnego tematu, bo jest tu tyle tego że nie mogę nic znaleźć. Mam ten sam objaw co 2500-3000 tys pęka ta harmonijka i koniec zabawy. Wymieniłem już 4 więc napewno nie są wadliwe(chyba) ma ktoś jakiś pomysł, albo podpowie czy zamiast tej harmonijki można wspawać jakąś rurke??