Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, jakie koła założyć na zimę do 320i ? Kupować run on flat czy może zwykłe zimówki ? Jaki rozmiar polecacie bo myślałem o 225/50R17 :D
Opublikowano

Część doradców doradzi Ci RoF, część opony zwykłe. Tyle opinii ilu ekspertów. Ten temat nigdy nie kończył się jednoznacznym werdyktem.

Ja na zimę wybrałem zwykłe bo nie planuję dalekich wyjazdów (wożę dojazdówkę) i zimą raczej nie przeginam z prędkościami na trasie.

Opublikowano
Podepnę się jeśli można...Czy ktoś widział opony 225/45r18 95V ROF z rantem ochronnym... PIRELLI SOTTOZERO 2 chyba w tym rozmiarze sa bez rantu :(
Opublikowano

Sądzę że miejsce wyprodukowania felgi ma drugorzędne znaczenie.

W F11, na pierwszy montaż mam felgi wyprodukowane w Czechach, a drugi komplet zakupiony w serwisie został wyprodukowany w Turcji , podobne w F21, Made in Germany i Made in Turkey.

• Moderatorzy
Opublikowano
Czy ktoś widział opony 225/45r18 95V ROF z rantem ochronnym... PIRELLI SOTTOZERO 2 chyba w tym rozmiarze sa bez rantu :(

Mają rant :) Polecam, bo sprawują się wzorowo.

Instagram: @kolczasty
Opublikowano
Pytałem już 3 sprzedawców i nie potrafią odpowiedzieć czy mają rant... Tragedia podejrzewam ze są z i bez i nikt nie chce się wychylić... :duh:
Opublikowano
dokładnie, miejsce produkcji nie ma takiego znaczenia ale wydaje mi się że powinny być nabity numer części BMW...
Opublikowano

Niedługo szykuje się odbiór auta. Przypomnę f30 biała Mpakiet + pełny performance (także z tym pasem przez środek)

Mam rozkminkę co do felg...

http://f30.bimmerpost.com/forums/attachment.php?attachmentid=769791&stc=1&d=1350996663

>w Aso w Rzeszowie wynegocjowałem za nie cenę 15tyś :mad2: i mogę dopisać do leasingu. Felgi z czujnikami i oponami ROF.

>Druga opcja to zakup tych felg na allegro 7500zł, z do końca nie potwierdzonego źródła (aga_ol) + 1000zł czujniki +szukanie opon ~5000zł +poskładanie tego = 13,5tys (bez jakiejkolwiek gwarancji i w razie w z problemami w ASO z gwarancją na zawieszenie,tak powiedzieli)

>trzecia opcja, inne felgi które wyjdą taniej...

>czwarta opcja wybijcie mi je z głowy, bo nie myslę o niczym innym, chodzi o to że nie myślałem że można tyle kasy wydać na felgi. :cry2:

HELP!

Opublikowano
Akurat felgi z ASO to wydaje mi się nie najgorszy pomysł. Osobiście kupowałem z Allegro używki 20" do X6M za 10tys (nowe 20tys), i miały być super niemalowane a oczywiście szybko wyszło, że były malowane i pewnie naprawiane też. Przy tak małej różnicy w kosztach, choć nie wiem czy to dobrze policzyłeś, ja bym nawet sekundy się nie zastanawiał. Jeśli chodzi o cenę, to porządne flow-formy z firm zewnętrznych i tak 7-15tys kosztują, zależnie od modelu i marki. Jesli Ci się podobają i masz kasę, to warto.
Opublikowano

Na jakich wychodzi z salonu?

Co do "20"....(przy takiej kwocie i furze) brał bym z ASO!:)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano

Sławomir, masz racje ale ja nawet nie myślę o używkach, w grę wchodzą tylko nówki. między allegro a aso jest ok 2000zł różnicy ale po te z allegro wypadałoby pojechać +1000zł do kosztów. Także jak coś tylko właśnie ASO...

Na leebmann24 też patrzyłem też wychodzi ta sama cena 14500zł:/

Wydaje mi się ze to są najładniejsze felgi do f30stki eh..

Opublikowano
Niedługo szykuje się odbiór auta. Przypomnę f30 biała Mpakiet + pełny performance (także z tym pasem przez środek)

Mam rozkminkę co do felg...

http://f30.bimmerpost.com/forums/attachment.php?attachmentid=769791&stc=1&d=1350996663

>w Aso w Rzeszowie wynegocjowałem za nie cenę 15tyś :mad2: i mogę dopisać do leasingu. Felgi z czujnikami i oponami ROF.

>Druga opcja to zakup tych felg na allegro 7500zł, z do końca nie potwierdzonego źródła (aga_ol) + 1000zł czujniki +szukanie opon ~5000zł +poskładanie tego = 13,5tys (bez jakiejkolwiek gwarancji i w razie w z problemami w ASO z gwarancją na zawieszenie,tak powiedzieli)

>trzecia opcja, inne felgi które wyjdą taniej...

>czwarta opcja wybijcie mi je z głowy, bo nie myslę o niczym innym, chodzi o to że nie myślałem że można tyle kasy wydać na felgi. :cry2:

HELP!

Rozumiem, że masz garaż we własnym domu? Bo w garażu podziemnym na hali z takimi felgami samochodu bym raczej nie zostawiał na noc. :cry2:

Opublikowano
Maciekxyz wychodzi na m-pakietowych 18stkach.. które będą zimówkami. (taki miał być plan ;))

Takie jakie ja planuje na lato:)

Tak ja pisałem wyżej..brałbym nóweksy z ASO :8)

Opublikowano

hamulce M są :). Myślałem, że wybijecie mi je z głowy, że tylko idiota kupuje takie drogie koła i to do serii 3....

Teraz myślę..

Opublikowano
Będzie twardo ale to pewnie wiesz. Dla mnie maks to są 19" w F30 - F36 i to przy adaptacyjnym zawieszeniu M, a jeśli Ty masz sztywny zawias M to będzie twardo :) jednak każdy ma swoje priorytety, niektórzy są skłonni dużo znieść dla fajnego wyglądu i dobrego prowadzenia po gładkiej drodze.