Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Wczoraj jadąc do pracy (przez 5 km jadąc po lekkich dziurach ) wskaźnik paliwa zaczął dziwnie wskazywać poziom paliwa.Jak wróciłem do domu było okej, ale jadąc później do swojej dziewczyny poziom paliwa pokazywał full majac wcześniej około 200 km do przejechania jak pokazywał jeszcze dobrze. Później wskazówka zaczęła gwałtownie spadać i doszła do połowy baku. Wracając od dziewczyny do domu zaczął pokazywać w miarę dobrze, ale wskazówka zaczęła się podnosi lekko do góry.Sprawdzalem test zegarów i nic nie pomogło. Wchodziłem na ukryte menu pod 6 i sprawdzałem ile paliwa w komorach jest i pokazywało mi ze mam w baku około 30 l paliwa a do przejechania mam na komputerze 320 km :? Dodam ze w lewej komorze mam około 11 ll a w prawej resztę wiec chyba można wykluczyć awarie pływaka ? Jak wrócę z pracy zrobię screena. Proszę o jakies rady. Może odłączyć aku ? Silnik to 3.0 d 218 km
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W prawej powinna być połowa pojemności całego zbiornika, gdy oczywiście masz ponad połowę paliwa, pewnie któryś pływak świruje, obserwuj test 6 podczas jazdy i wyciągnij wnioski.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie widzę związku.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Wracam do tematu przez 3 dni było okey już,ale teraz znowu się powtórzyła sytuacja i teraz weszłem w ukryte menu i chyba coś pochrzaniłem :evil: weszłem pod nr 21(tak zwany Rest) i usuneło mi wszystkie raporty spalania itp itd i teraz pokazuje mi ze nie mam paliwa wgl co sie stało czy cos zepsułem ???? prosze o rady bo jestem wkurwiony :evil: :evil: :evil:
Opublikowano

Nacisnalem w ukrytym menu nr 21 reset zresetowalo mi tylko godzine zegarka. Zadnych wiecej objawow...po za tym ze wskazówka od paliwa jest na 0

Wyczytalem gdzies info ze w ten sposob mozna uszkodzic lub wykasowac OBC??? czy mogło coś sie stac innego czy nie zepsulem czegoś ?

Opublikowano
Edit byłem dzisiaj podpiąć pod kompa i zamieszczam wam zdj jaki błąd (błędy wyskoczyły)teraz pytanie o którego chodzi pływaka od jakiej strony? Kierowcy czy pasażera?0bc8b6ad00b0815dmed.jpg67bdb975f62922f0med.jpg Proszę o jakies porady co i jak i ile będę musiał wyłożyć pieniędzy na pływak ?
Opublikowano

Przeciez jak wół jest napisane, że prawy, czyli ten od strony pasazera, chyba ze jezdzisz anglikiem to odwrotnie :D

Zeby wejsc w ukryte menu musisz wejsc w test 19, wpisac kod ktory ma wartosc 5 ostatnich cyfr z numeru vin i dopiero wtedy wejsc w test 6.

Na youtube jest poradnik jak to zrobic.

Opublikowano
A ten prawy pływak to jest z ta pompka paliwa ? I muszę wymienić całość wraz z pompka ? Tylko dziwi mnie dlaczego nie pokazuje nic stanu paliwa skoro w lewym jest rzekomo, powinno przynajmniej oszukiwać, a nie pokazywać 0.5a613f65ee825eb4med.jpg sprawdzałem w teście i tutaj natomiast pokazuje wartość na prawej ale na lewej nie :?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co to za sprzęt był? :roll: uwielbiam takie akcje..

Można losować :lol:

931A Tablica przyrządów: Czujnik poziomu napełnienia zbiornika prawy komb56 tablica przyrządów

931A TABLICA PRZYRZĄDÓW: Czujnik poziomu paliwa 2 komb60 tablica przyrządów

931A TABLICA PRZYRZĄDÓW: czujnik poziomu paliwa lewy komb65_2 tablica przyrządów

931A TABLICA PRZYRZĄDÓW: czujnik poziomu paliwa prawy komb70 tablica przyrządów

931A TABLICA PRZYRZĄDÓW: czujnik poziomu paliwa prawy komb87 tablica przyrządów

931A TABLICA PRZYRZĄDÓW: czujnik poziomu paliwa lewy kombi65 tablica przyrządów

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Zalałem auto i czujnik ożył ale przekłamuje i tak. To znaczy lewa strona wartości strasznie się wahają. A prawa trzyma dobrze. Czyli patrząc ze zdjęcia będzie trzeba wymienić ten od pasażera ? Lewy pływak czyli prawa strona tak?
Opublikowano

Strasznie sie wahaja tzn? W tescie 6.0 sa wyswietlane chwilowe wartosci tzn ze jak bujasz autem, stoisz pod gorke czy z gorki to te wartosci sie wahają, bo pływak się "buja".

W tescie 6.1 jest wskazanie na liczniku ktore jest stabilne, poniewaz jest dostosowywane do sredniego spalania z ostatnich 50km. Jak przy pelnym zbiorniku wartosci na tescie 6.0 sie wahaja o troche to jest ok.

Opublikowano
Wartości wahają się w lewej od 0,1 do nawet 11,5 jutro sprawdzę jeszcze raz i zamieszczę filmik. Ale najwidoczniej coś musi być skoro wcześniej nic nie wykazywal dopóki nie zalałem paliwa, przeciez to nienormalne żeby jeździł a nie wiedział ile mam paliwa.I jeździł na czuja. Bo za tym wszystkim idzie błędne obliczenia spalania i ile km mam do przejechania. To nienormalne żeby mi pokazywało ze pali mi 5,6 l/km a zaraz normalnie 9 l/km/ 10l/km
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zwróć uwagę na wtyczkę/wiązkę lewego pływaka (za kierowcą).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Sprawdzałem wtyczki i jest Okey.zamieszczam teraz zdj jak wylicza mi ilość km do przybycia. Czy teraz jest wsYstko Okey ?cbb39732408c70e2med.jpg
Opublikowano
Nie wiem co Ci nie pasuje. Masz 32l paliwa, wskazowka pokazuje niecale pol zbiornika, czyli dobrze i dystans 400km czyli tez realnie, bo daje to srednie spalanie 8l/100km
Opublikowano
Mówisz ze dobrze wskazuje teraz ? Jak sprawdzić czy dobrze wskazujE? Mając 32 l w prawej , w lewej natomiast pokazuje tera „0” czyli chyba wszystko wróciło do normy :D ? Wyjeżdże te paliwo i zobaczę kiedy rezerwa się włączy? Przy ilu litrach paliwa powinna się rezerwa zaświecić ?a spalanie powinno być 8 litrów tak ? Bo z tego co pamietam wcześniej więcej mi pokazywał średnie spalanie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak masz faktycznie 32l to wszystko jest ok, zobaczysz gdy zatankujesz do pełna, ale jak pokazuje 0 to oznacza, że czujnik teraz działa. Rezerwa to ok. 8 litrów wg instrukcji.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Dzisiejsze testy :) 000d215d89f82b3amed.jpg tylko nie pokoi mnie czy komputer dobrze oblicza przebieg kilometrów do przejechania 365 ? To realne żebym przejechał tyle na tylu ilościach paliwa ? Bo reszta wyglada okej lewa komora 0 i tak trzyma chyba ze skręcę mocno na zakręcie to pokazuje coś tam.:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak to kopciuch to dlaczego ma nie być realne? Nie robisz 700-900 km na zbiorniku w zależności od trasy?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL