Skocz do zawartości

E39 touring siedzi tył + coś puka

Creator1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w mojej e39 3.0d bez nivo siedzi [BAD], wydaje mi się że dość mocno, dodam jeszcze że na wybojach auto potrafi wpaść w drgania Góra dół, sprężyny do wymiany? Czy amortyzator też?

bcfb69f25777e.jpg.html

https://zapodaj.net/bcfb69f25777e.jpg.html

Edytowane przez Creator1

• Zasłużeni forumowicze

Jak dla mnie to przód jakoś wysoko stoi, a tył względnie. Jutro mogę zmierzyć u siebie.

...dodam jeszcze że na wybojach auto potrafi wpaść w drgania Góra dół, sprężyny do wymiany? Czy amortyzator też?

A tuleje belki masz sprawne ?

U mnie mierzone przy aucie stojącym jak na zdjęciu, od środka błotnik (łuku) do środka felgi (krzyżu znaczka bmw na feldze) ;

Prawa strona ; tył 36 przód 36

Lewa strona; tył 34 przód 38

Dziwnie jakoś to wyszło

Jak tak patrzę na to zdjęcie to nie wiem czy przód lewy nie stoi w delikatnym dołku to mogło spowodować taki wynik, ale lewy tył i prawy stoją na pewno na jednym poziomie

• Zasłużeni forumowicze

Ja mam wszędzie po 36cm oprócz koła gdzie jest akumulator i tam jest 35cm.

Może z przodu miałeś wymieniane amortyzatory i nie zostały do końca wciśnięte w obejmy ? Zrób pomiar jeszcze raz na równym asfalcie.

Amortyzator siedzi ok, demontowalem go bo przy okazji wymiany tarcz, stwierdziłem, że wymienię wszystkie wahacze przód tak za jednym ściągnięciem koła, składałem to osobiście i nie pierwszy raz grzebalem przy zawieszeniu więc na pewno jes poskladane ok, zaraz pójdę przedstawię na równy parking i zmierze

Pomiary na równym parkingu:

Prawa strona ; tył 35 przód 36,5

Lewa strona; tył 35 przód 36,5

Przestawuajac auto i jadąc po wybojach coś stuka mi z przodu nie wiem co to może być, ostatnio wymienione wahacze przód, łączniki przód stabilizatora, co jeszcze może pukac? Po wymianie zrobione max 2kkm