Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Szukam na forum i w necie odpowiedzi na moje pytanie ale niestety nie moge nigdzie znalezc. Czy ktos mi powie jak nauczyc na nowo skrzynie po resecie adaptacji, niby w 6 biegowych automatach trzeba delikatnie przyspieszac do danej predkosci i delikatnie hamowac na kazdym biegu recznie zmieniajac biegi i tak powtarzac 5x ale jak wy to robiliscie i jak to zdalo w pozniejszym czasie egzamin? Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie zmieniasz ręcznie biegów, tylko na drive. Rozpędzasz się płynnie i tak samo zwalniasz aż do zatrzymania.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Tak jak kolega "maniek21112" już napisał, a tu jest temat https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=230769, ja u siebie wczoraj wykonałem podobnie jak w ostatnim poście z pierwszej strony i już po drugiej lub trzeciej serii zauważyłem że jest dobrze, później tylko zrobiłem delikatne przeloty po obwodnicy i skrzynia już płynnie zmienia biegi nawet jestem skłonny stwierdzić, że jest dożo lepiej niż przed wymianą oliwy :cool2:

Do "maniek21112" możesz napisać jak masz na imię bo dziwnie mi już pisać do Ciebie po loginie :norty:.

Jam jest Jarek :handshake:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znajomi mówią maniek, więc może tak być :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.