Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim F31 mam ATE. W drugim samochodzie również mam ATE.

W obu przypadkach sprawdzają się rewelacyjnie.

Im cieplejsze tym lepiej. :wink:

Mogę śmiało polecić.

BMW F31 320d ED (N47T) - Mobil 1 ESP 5W-30 + AR9200

BMW F20 118d (B47) - MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W-30

Opublikowano
Potwierdzam ATE najlepsze wczesniej mialem jakies dziadostwo i po 2-3 mocniejszych hamowaniach z 200km/h wystepowalo przegrzanie.Przy ATE nie mam takich problemow
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja także zawsze pakuję ATE.

Nie piszczą, nie śmierdzą, pylą mniej niż inne.

Opublikowano

Potwierdzam ATE sa bardzo dobre!

Do kompletu polecal klocki ceramiczne(sam zalozylem na przod ceramiczne,tyl normalne i roznica jest kolosalna)

tylne felgi sa czarne ,a przod czysciutki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co do zwykłych klocków ATE, to pylą bardzo mocno (mam w E81 i jest dramat). Ze zwykłych klocków bardzo dobrze spisują się TEXTAR.

ATE Ceramic podobno prawie nie pylą. Mój kolega je stosuje w różnych bmw od wielu lat (praktycznie od razu gdy pojawiły się na rynku) i czasami zdarzają się piski przy hamowaniu. Nie wiadomo czym jest to spowodowane.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano

U mnie klocki zmieniałem na Ferodo Racing Ds i nie rozgrzane trochę piszczą, natomiast ciepłe już praktycznie nie ale tego się spodziewałem przed wymianą, zdając sobie sprawę że z tarczami z pierwszego montażu tak będzie, najważniejsze było żeby tarcz nie pokrzywić i żeby ten zestaw lepiej hamował, co się w sumie udało.

Teraz postaram się dobrać tarcze pod te klocki i chyba będą to zimmermany, klocki raczej zostawię bo widzę że w moim wypadku(styl jazdy, moc silnika), potrzebuję klocków o bardziej"wyczynowej" charakterystyce, a poza tym już teraz widać że po pierwsze zrobię na nich większe przebiegi, po drugie lepiej hamują, pylą podobnie jak "standardowe" klocki , nie więcej, ni mniej, alternatywą były jeszcze Hawk Performance HPS.

p44ahXld_o.jpg