Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jakiś czas temu kupiłem E46 z 2004 ze Szwajcarii z napędem 4x4. Pod maską 2.5 benzyna 192KM, zagazowany.

Chciałem trochę podrasować auto tylko nie bardzo orientuje się od czego zacząć...

CHIP tuning z internetów wiem, że się nie opłaca. Czy jesteście w stanie podpowiedzieć?

Łatwiejsze prace jestem w stanie wykonać sam, jeżeli coś cięższego od razu fajnie jak polecicie kogoś w lub okolicach Warszawy.

Z góry dzięki!

Opublikowano
żeby się to opłacało to albo doładowanie (kompresor lub turbo) albo swap, rzeźbienie w inny sposób coś da, ale jest nieopłacalne. na turbobmw znajdziesz projekty ludzi, którzy dublowali moc tych silników, ale nie ma nic za darmo. z tanich 'modów' to do m54b30 wrzucało się kolektor wydechowy z m52b28, wgrywało soft eu2 i zazwyczaj katalizatory były wycinane albo wstawiane sportowe o większym prześwicie (mniej gęste), tutaj pewnie podobnie, poszukaj, sam wydech może by coś dał, ale trzeba by miec szczęście żeby znależć uzywkę tanio w dobrym stanie, bo kupienie funkiel nówki całego wydechu 'dla mocy' nie jest opłacalne