Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ! Mam problem z moim BMW 320i benzyna 150 km .Wszystko zaczęło się rok temu jak zauważyłem ,że trzeba dolewać oleju co jakieś 3000 km - 1 litr ,dolałem wtedy też płynu chłodniczego w lipcu 2018 roku na full ,jest teraz luty problem dalej się utrzymuje na dodatek zobaczyłem ,że płyn chłodniczy zniknął do minimum od lipca do lutego czyli w jakieś 7 miesięcy .Moc jaka była taka jest ,żadnych dziwnych "rzeczy" nie zauważyłem oprócz tego ,że jak włączę ogrzewanie to czasami czuć jąkąś spalenizne w środku .Przejeździłem w sumie rok z tym problemem ale postanowiłem dłużej nie ryzykować po zobaczeniu tego płynu chłodniczego i jak coś się dzieje to zadziałać . Byłem dzisiaj u mechanika mówił ,że kopci trochę na niebiesko ,zrobił test na uszczelkę wyszedł negatywny -,powiedział ,że silnik do remontu tak czy siak . Jaka jest wasza opinia na ten temat wstępne koszty to jakieś 5000 -6000 u innego mechanika 7000-8000 , sam już nie wiem co robić ? Prosiłbym o jakieś wypowiedzi .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Uszczelniacze zaworowe a nie od razu remont..rozgrzej silnik, zostaw na wolnych obrotach 10 minut i dodaj gazu, jak pojawi się dym to masz potwierdzenie. Jeżeli chodzi o płyn to szukaj nieszczelności.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Najpierw spokojnie poczytaj forum bo o tym wszystkim już było.

Płyn chłodniczy gdzieś Ci wycieka. Za silnikiem jest klapka plastikowa w której parcieje uszczelka i leci płyn. Z przodu też jest króciec z uszczelką. Poza tym pompa wody lubi ciec bo nikt jej nie wymienia :/

Z olejem to samo. Pełno uszczelek do wymiany. Znajdź ogarniętego mechanika a nie naciągacza.

Opublikowano
Dzisiaj byłem u innego mechanika popatrzył i mówi ,że on by radził przepłukać silnik ,co o tym myślicie ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czytałeś co napisałem? :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.