Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie. Czy jest jakis kod fabryczny, którym mozna zdeaktywowac wprowadzony wczesniej i zapomniany kod personalny??. Jezeli tak to gdzie go mozna odczytac. Mam auto po przejsciach (najpierw wypadek, a potem to juz szkoda pisac). Nie mam komunikacji z DME i wieloma innymi mogółami (interface to kts i CS 6.5). Widze EWS i on nie pokazuje błedów. No ale najpierw to to code na desce i LCD. Jak sobie z tym poradzic?? czy tylko serwis?? Gdzie zapisywany jest kod?? w jakim modóle?? bede wdzieczny za informacje.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Spróbuj tego:

" Awaryjne wyłączenie aktywności w razie zapomnienia kodu:

- Odłączyć akumulator i przyłączy go po około 15 minutach. zabrzmi alarm.

- Kluczyk zapłonu ustawić na 1

- Na wyświetlaczu czas biegnie przez 15 minut z powrotem

- Po 15 minutach można uruchomić silnik"

Tyle jest na ten temat w instrukcji

Mam nadzieje że pomogłem

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
Niestety, ale odłaczenie akumulatora nic nie daje. Po podłączeniu zaden alarm sie nie odzywa. Na lcd mam czasami napis ze awaryjne odblokowanie nastapi za 9:56min (nie wiem czy 9godzin i 59minut czy 10minut..) ale ten czas nie jest odliczany. Oczywiscie po tym czasie i tak nic sie nie dzieje (nie kreci rozrusznikiem). Czy ta instrukcja jest od e38 z 1998roku?
Opublikowano
a inaczej.. czy ktos z forumowiczów mógłby sprawdzic, czy jak wprowadzi kod to czy ma komunikacje z DME czy nie? i czy jak odłaczy EWS to czy ma?? bo ja własnie nie mam komunikacji i w sumie nie dziwne bo DME wogóle nie pracuje (nie ma zasilania 5V na procesor). Co dziwne to nie mam napiecia na wtryskiwaczach. W schemacie by było skad to napiecie idzie, ale boje sie ze z modółu power albo cos w tym stylu (ja go mam nad nogami pasazera). Czy ma ktos moze schemat e38 ale tak od roku 1997??? to wiele pomoze...