Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam problem dziś przy prędkości 140km/h zapaliła sie kontrolka od świec żarowych a pod spodem dde. Auto nadal chodzi jak przedtem nie spowalnia, odpala normalnie zaraz po przekręceniu kluczyka. Co może być powodem zapalenia sie tej kontrolki?
Opublikowano (edytowane)
A do czego służą świece żarowe ????jak już dowiesz sie to wycofaj to pytanie :cool2: :cool2: :cool2: Edytowane przez sfinks311
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Kontrolka ta nie oznacza wcale problemu ze świecami żarowymi. Zgodnie z instrukcją należy udać się do ASO, a ogólnie rzecz biorąc to należy podpiąć kompa i zobaczyć błędy. Przeszedłem ten temat dwa tygodnie temu. Miałem ostatnio padnięty termostat, wymieniłem i jeździłem jakiś czas. Ostatnio wyskoczyła mi ta kontrolka, podpiąłem kompa i okazało się, że zapchany DPF - 480A i 481A. Zapchałem go sobie jak miałem padnięty termostat, bo wtedy nie włącza się regeneracja - mądry Polak po szkodzie. Pozostało mechaniczne czyszczenie DPF.
Opublikowano
Kontrolka od świec zarowych nie zawsze oznacza awarię świec w moim przypadku to był zapchany filtr cząstek stalych

Nie miałem na myśli awarii świec żarowych .....wystarczy jak kolega wyżej napisał kompa podpiąć i już :mrgreen:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco