Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kazdy kto chcialby poczytac troche na temat nowego E92 335i lub ewentualnie kupic takowe polecam link ze strony http://www.bmwusa.com

Ponizej 50k USD mozna juz zbudowac calkiem przyzwoite coupe. :roll:

Edit: Znalazlem male porownanie mozliwosci silnikow E46 M3 oraz E92 335i.

335i prosto z fabryki nie wypada wcale blado na tle M3.

Profesjonalnie tuningowany silnik z 335i na pewno bedzie przewyzszal swoimi osiagami poczciwy S54.

Wiecej informacji mozna znalezc tutaj.

Opublikowano
kurde zazdroszcze takich cen... dla porowniania 325 w polsce 170 tys zł. w USA za 160 335 coupe ze sportowym pakietem i paroma innymi bajerami...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
kurde zazdroszcze takich cen... dla porowniania 325 w polsce 170 tys zł. w USA za 160 335 coupe ze sportowym pakietem i paroma innymi bajerami...

ceny na stronie bmwusa sa bez zadnego podatku - wez to tez pod uwage przy obliczaniu tych super-ultra cen - chociaz auta i tak nawet z podatkiem sa tansze od nowek w niemczech :shock:

Opublikowano

ceny na stronie bmwusa sa bez zadnego podatku - wez to tez pod uwage przy obliczaniu tych super-ultra cen - chociaz auta i tak nawet z podatkiem sa tansze od nowek w niemczech :shock:

Podatek to tylko 7% wartosci samochodu w przypadku stanu NJ do tego dochodzi jeszcze tylko rejstracja i nowe tablice (okolo 150$).

Jedynie ubezpieczenie samochodu mocna uderza po kieszeni nabywcy nowego auta. Ubezpieczenie na rok kosztuje przynajmniej 2k$ a w przypadku mlodocianego kierowcy (ponizej 28 lat) oraz kilku punktow na prawie jazdy dochodzic moze nawet do 5k$. :mad2:

Opublikowano

Mialem okazje przejechac się nowym 335i i musze powiedziec ze silnik jest wspanialy. Auto wyrywa do przodu jak szalone na kazdym biegu. Ale...... nie podoba mi sie:(. Przód auta jest ok, ale tyl wygląda jak jakis Hyunday albo Kia, zupelnie bez charakteru BMW. Wnętrze jest ok, chociaz mi srednio odpowiada ta nowa deska rozdzielcza. Brakuje mi tego, co do tej pory wyrożnialo BMW czyli srodkowej częsci zwróconej w strone kierowcy.

Generalnie, to wole e46 :)

Opublikowano

rzeczywiscie osiagi sa porównywalne.

Szczerze mowiąc 335i ma lepszy dól, przynajmniej takie mam odczucie bo nie mierzylem tego w zaden sposób. Natomiast powyzej 4k obrotów M3 wydaje sie byc wyraznie mocniejsze. M3 jest twardsze, odczuwalnie mniejsze w srodku i zbudowane jak czolg. Nowe 335i jest bardziej komfortowe, niemal tak samo szybkie i chyba lepsze do codziennej jazdy.

Opublikowano

Fakt... to żart kupować C55 :wink:

Coś wspaniałego :cool2: Niesamowite osiągi, leje dużo teoretycznie mocniejszych zawodników :cool2:

Mimo wszystko na szaleństwo i nieukrywajmy (bo po to jest :mrgreen: ) lekkie pałowanie wybrałbym chyba M3 :oops:

Łukasz

E30 316 BAUR TC (w renowacji)

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Mialem okazje przejechac się nowym 335i i musze powiedziec ze silnik jest wspanialy. Auto wyrywa do przodu jak szalone na kazdym biegu. Ale...... nie podoba mi sie:(. Przód auta jest ok, ale tyl wygląda jak jakis Hyunday albo Kia, zupelnie bez charakteru BMW. Wnętrze jest ok, chociaz mi srednio odpowiada ta nowa deska rozdzielcza. Brakuje mi tego, co do tej pory wyrożnialo BMW czyli srodkowej częsci zwróconej w strone kierowcy.

Generalnie, to wole e46 :)

Konsola środkowa w E92 jest zwrócona w stronę kierowcy.

http://img223.imageshack.us/img223/6755/633csi21nn.jpg
Opublikowano

Konsola środkowa w E92 jest zwrócona w stronę kierowcy.

Chyba nie wystarczająco mocno skoro tak twierdzi link :mrgreen: :wink:

Czarna bestia z czarną skórą...to jest to :)
Opublikowano

I trzeba brac pod uwagę zarobki w USA to wtedy wyjdzie ,że jest tańsze w USA 3x .BMW 335i coupe z navi,skórą,automatem,fotelami sportowymi z pamięcią ,bi-xenony,nagłośnieniem itd. itp. wyjdzie po dzisiejszym kursie 174 000 zł (z podatkiem i ubezpieczeniem) Pytam się : co za tą cenę oferuje Polska w tej klasie samochodów :mad2: ? Nawet gorzej wyposażone 320d jest droższe w Polsce i gdzie ta oszczędnosc na ropie ?

Opublikowano

ja poczekam do przyszlego roku i kupie E92 335 ale w wersji diesel , koniecznie czarna na 19nastkach

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.mirrorshades.be/335d/03.jpg

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

335i jest wg mnie najbardziej udanym modelem w obecnej palecie trójek, do codziennej jazdy lepszym od m, które idzie w bezsensownym kierunku - niby sport, jakiś carbon i inne wodotryski a waży jak kloc i pewnie ma elektryczne fotele w serii... M3 to powinno być jak gt3rs :!:

Za 60t euro można kupić 3x sensowniejszą i równie szybką trójkę:

http://www.thealpinaregister.com/ourroadtests/2825

... nie wiem tylko czemu alpina jak zwykle szpery nie dołożyła :?: , poza tym palce lizać :wink:

pzd.

Opublikowano

A Ty weź pod uwagę to że tam średni zarobek jest 4-5 razy większy niż u nas :)

CB: 161BD221
Opublikowano

A Ty weź pod uwagę to że tam średni zarobek jest 4-5 razy większy niż u nas :)

to akurat nie ma zadnego zwiazku.

gdyby tak dzialal rynek wszyscy sprowadzaliby samochody z Polski albo innego biedniejszego kraju bo tam by byly najtansze.

niestety - nawet jadac do graniczacych z nami niemiec i przeliczajac sobie ich zarobki auta sa dla nich 2 do 4 razy tansze.....