Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem wydałem dziś trochę pieniędzy bo regenerowalem dpf ponieważ był już zapchany przyczyną był problem z,, sterownikiem świec zarowych,, nie działały świece przez co zapychalo dpfa wymieniłem też ten sterownik na nowy oryginalny i byłem szczęśliwy że mój problem zniknął ale niestety nie zniknął ponieważ dalej wyskakuje błąd,, sterownika świec zarowych i problem z komunikacja sterownika silnika z sterownikiem świec zarowych,,kilkukrotnie kasowalismy ten błąd ale ciągle wraca więc prawdopodobnie stary sterownik też jest dobry i niestety jakiś kabel robi problem i pytanie może ktoś wie który kabel może za to odpowiadać bo jest ich kilka a moj mechanik niestety na elektryce się nie zna może ktoś już miał podobna akcje że swoim autem jeśli ktoś może pomóc to bardzo dziękuję pozdrawiam.
Opublikowano
Sprawdzałeś świecie? jaki bład ci pokazuje? Swiecie i sterownik nie maja nic do wypalania dpfa, sprawdz temperature czy termostat trzyma.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
niestety jakiś kabel robi problem i pytanie może ktoś wie który kabel może za to odpowiadać bo jest ich kilka a moj mechanik niestety na elektryce się nie zna

Ten 12427798012, pod warunkiem, że sterowniki są ok.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ok dzięki sprawdzę kabel świece nr 1 też się pokazała ale jak wy kasowalismy błąd to ona znikła a sterownik dalej jest termostat wymieniłem 5 dni temu bo właśnie chciałem pozbyć się wszystkiego co jest odpowiedzialne za temperaturę w aucie zaczynając na termostacie poprzez sterownik do regeneracji i tak jak napisałem zrobiłem wszystko tylko coś jest z tym kablem prawdopodobnie jeszcze raz dzięki pozdrawiam
Opublikowano
No siema słuchaj wymieniłem dziś ten kable i dalej lipa z tym błędem nie wiem dla czego takie coś jest nie idzie tego skasować sprawdzalismy prąd wszędzie jest na każdym kablu ... ale auto odpala normalnie na ( -18) bez problemu piny we wtyczkach wyglądają jak nowe zero jakich kolwiek zasniedzen itd chyba że może gdzieś na wtyczce która wychodzi z kompa coś się zjaralo ale to już po za naszą wiedzę dzięki za chęci pomocy pozdrawiam
Opublikowano
Sprawdzałeś świecie? jaki bład ci pokazuje? Swiecie i sterownik nie maja nic do wypalania dpfa, sprawdz temperature czy termostat trzyma.

Jesteś w błędzie Kolego, jeśli będzie jakikolwiek błąd stały w DDE nie włączy się procedura wypalania.

Podaj numer błędu jaki widnieje w sterowniku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pod warunkiem, że sterowniki są ok.

Sprawdź sterowniki, zdarzają się nowe, które są niesprawne.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Jesteś w błędzie Kolego, jeśli będzie jakikolwiek błąd stały w DDE nie włączy się procedura wypalania.

Podaj numer błędu jaki widnieje w sterowniku.

Kolego nie gadaj glupot, jezdzilem rok z bledami swiec i dpf wypala sie normalnie wiec wiem co pisze.