Skocz do zawartości

F10 520d -- Skradziono mi kluczyk

guzior2

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Wiatm. Czy wie ktoś który bezpiecznik odpowiada za moduł antenowy od kluczyka bo chciałbym go odłączyć na kilka dni bo skradziono mi samego pilota bez grota podczas oględzin mojego samochodu i chce na różne sposoby utrudnić kradzież samochodu, jeśli ktoś ma jakieś inne pomysły to proszę pisać. Dzięki

• Zasłużeni forumowicze
Chłopak z dziewczyną narodowości chyba rumuńskiej, przynajmniej tak wyglądali przyjechali oglądnąć samochód, następnie chcieli sprawdzić dokumenty i kluczyk zapasowy, kobieta mnie zagadywała a facet zainteresował się kluczykiem, widziałem że wyciągał sobie grot kluczyka z pilota, w którymś momencie musiał wsadzić grot do fałszywego kluczyka i odłożył go na stół, nie podmienił całego kluczyka dlatego że przy moim miałem breloczek i ciężko by mu było go odczepić, potem zaczęli mówić że muszą sprawdzić samochód u mechanika i umówiliśmy się na poniedziałek, kiedy odjechali sprawdziłem kluczyki i wyszło że zapasowy nie reaguje ani nie uruchomi silnika, pod klapką mają różne numery i ten fałszywy jest od modelu LCI który delikatnie różni się rowkiem wokół przycisków.

Guzior uważaj gość może czytać to forum. Na Twoim miejscu sposób z bezpiecznikami uznałbym niniejszym za nieprzydatny. Poproś kogoś zaufanego o inny dobry sposób, ale na privie.

Poprawka, nie załapałem, że możesz nie być w Krakowie, tylko w UK. Jak to drugie to jednak śpij względnie spokojnie :cool2:

• Zasłużeni forumowicze

Wali reklama na kilometr... zreszta nic ci nie da brelok bo jest przypinany do grota a nie calego klucza. I wlasnie tak zajumali w tej sytuacji. Podmienili pilot a grot zostawili. Tylko jechac do serwisu i zablokowac skradziony kluczyk. Mialem podobna sytuacje z 4 lata temu. Tylko ze.mi wlamali sie do domu i oprocz innych rzeczy zawineli kluczyk z auta. Na szczescie bylem w tym czasie w pracy i auto ze mna. Ale zlodzieje zerwali brelok przy kluczu wlasnie po to by byc pewmym ze nie ma jakiegos gpsa w breloku. Oczywiscie musialem zablokowac skradziony klucz i zamowic nowy.

Guzior dales sie podejsc. Rumun i kupno f10 :norty:

🙃🙃