Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Doposażał ktoś E60 w tempomat??? Wystarczy założyć dźwignie tempomatu i dokodować tą funkcję w aucie ???

Trzeba zmieniać cały pająk czy wystarczy tylko wpiąć dźwignie? Nie wiem jak jest w aucie, wole popytać mądrych ludzi niż cokolwiek napsuć. Moje trasy to głównie autostrada 500 km i bardzo by mi sie przydała ta funkcja.

Pozdrawiam i wypatruje podpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nowy pająk z manetką i kodowanie .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Kolego w e 60 nie trzeba pająka. Manetka, plus osłony kolumny z miejscem na tempomat, ogólnie groszowe sprawy. Plus kodowanie wszystkiego. Jedynie problem może się okazać po zamontowaniu i kodowaniu wszystkiego że nie funkcjonuje ponieważ twoje zegary nie obsługują tempomatu. ( W moim przypadku tak było) kupiłem zegary według nr który posiada tempomat, dużo zabawy i nerwów żeby wszystko funkcjonowało ale bez problemu do ogarniecia
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego w e 60 nie trzeba pająka.

Dokładnie jak piszesz ( mój błąd) - pająk zostaje tylko manetka .

Jeśli chodzi o zegary to po lifcie szły takie same zegary niezależnie od wyposażenia i wszystko można dokodować , a przed LCI zależności od modelu .

Lepij żeby się udało zakodować tempomat do ORI zegarów , bo zmiana zegarów wiąże się z większymi problemami .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"