Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam problem z ASC po włączeniu zapłonu zaświeca się kontrolka asc czasami jest tak że gaśnie i po paru metrach przejechania znowu się włącza.

Wymieniłem wszystkie czujniki na nowe poprawiło się jedynie to że nie świeci się kontrolka ABS a na kompie czujniki pokazują prawidłowo prędkość kół może ktoś miał ten sam problem i doradzi bo ja już nie mam pojęcia co może być

Moje bmw to 320d 136km

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Puki nie wkleisz błędów z modułu asc i nie poprawisz tytułu na zgodny z regulaminem my też nie będziemy mieli pojęcia co to może być.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nowe tzn ori czy zamienniki. Druga sprawa może czujnik skrętu tylko nie wiem czy występuje on w każdej e46 z asc czy tylko dsc. Najlepiej taj jak pisze Maniek wrzuć błędy ze sterownika

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Czujniki oryginalne

Ale jest tak że jak włączę zapłon to od razu pojawia się na środku kontrolka asc czasami gaśnie po ruszeniu ale zaraz włącza się z powrotem

Moje bmw to 320d 136km bez kąta skrętu

Opublikowano
pewnie moduł abs siadł. U mnie były kontrolki, po sprawdzeniu kompem miałem błąd czujnika prawy przód, wymieniłem na nowy ori i dalej to samo. Okazało się ze w module pękł lut który łączy ścieżkę z tego czujnika i komputer widział błąd czujnika gdyż nie miał z nim połączenia. Wymieniłem na uzywany sprawny moduł i po problemie