Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukałem na forum czy ktoś nie maił podobnego problemu, ale nie znalazłem o to mój problem .

Moje bmw to E39 530d kombi 2002 r lift , chodzi mi o kontrolkę która informuje czy tempomat jest załączony czy nie,

podczas jazdy tempomat działa ale kontrolka od tempomatu nie zapala się . Miesiąc temu używałem tempomatu ostatni raz i kontrolka działała prawidłowo, tydzień temu wybrałem się na dalszą jazdę i zauważyłem ten własnie problem ,,,tempomat działa tylko kontrolka nie informuje czy jest włączony a kiedy jest wyłączony.

Próbowałem wykasować błędy // BMW scaner 1.4 //ale to nie pomogło .Może ktoś ma jakiś pomysł co by to mogło być ,czekam na jakąś pomoc sugestię .

Opublikowano

Odpal sobie test zegarów i sprawdź, co i jak.

Jak nie wiesz jak to można zrobić, to poszukaj informacji o ukrytym menu. Zaświeci się w trakcie testu, jeżeli jest sprawna

Opublikowano
Rozebrać zegary jest bardzo łatwo. Jak już je wyjmiesz, to z tyłu są chyba 4 takie krzyżyki plastikowe. Trzeba je złapać kombinerkami i obrócić tak żeby weszły w otwory, podpierając obudowę z dwóch stron, bo inaczej wyskoczą te krzyżyki. Łatwo je połamać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Uruchom test zegarów najpierw.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A nie masz innych problemów, np lekko świcąca kontolka airbag, czy gasnące radio po otwarciu zasłonek przciwsłonecznych i otwarciu lusterek?

Wtedy kostka stacyjki do wymiany.

Opublikowano

Udało mi się dojść co było przyczyną a mianowicie trzeba było wyłączyć w module IKE conding - Active cruise -control ACC ,,,i kontrolka zaczęła świecić

ale za to znowu załącza się wentylator od chłodnicy cały czas chodzi nie potrzebnie nacisnąłem w module DDE adaptacje nie wiem jak wrócić do ustawień pierwotnych

może ktoś ma jakiś pomysł