Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panów,

Od tygodnia jestem właścicielem bmw e90 w pełnym m pakiecie, 2.0 d 184 kunie z 2010r . Problem mam następujący, mam lampy z xenonem i ringami, Niestety kiedy bawie się komputerem (na kierunkowskazach) nie mam w opcjach ustawień samochodu ( w sensie tego kluczyka takiego) , check, zmiana godziny i daty, jasność zegarów jest... Z tego co widzę na yt to w tym kluczyku jest między innymi ustawieniie czułości dziennych, a o to mi chodzi, wcześnie mi się zapalają xenony, chciałbym to zmienić :) Moje kolejne pytanie to czy normalne jest że przy pełnym słońcu razem z ringami świeci mi też tył samochodu ? Dotychczas miałem a4 b8 i tam tył wgl nie świecił :) Wybaczcie że tak to opisałem ale bmw to dla mnie nowość :)

Opublikowano

Jeśli chodzi o zegary - jeśli masz zegary w wersji HIGH to masz trochę mniej ustawień w porównaniu do LOW.

W zegarach HIGH nie ustawisz nawet czy kierunek ma być 1x czy 3x czy 5x

Opublikowano
No to wygląda że mam high, generalnie mam dobrą opcje ( xenony skrętne, asystent długich świateł) da się jakoś włączyć te ustawienia ? Czy lepiej nie ruszać i żyć tak jak jest ?
Opublikowano
Wszystko o czym piszesz można zakodować, regulację czułości w manetkach sobie daruj, lepiej zrób kalibrację czujnika. Rozumiem, że masz DRL na ringach i świecą się także lampy w tyłu? Jeśli tak, to również jest do zakodowania aby świecił tylko przód.
Opublikowano

Jest potrzebny do tego komputer, magik nie.

Nie wiem jak jesteś obyty z komputerami ale ogólnie wszystko na necie jest opisane - kodowanie, diagnostyka przy pomocy komputera.

Ja sam również zacząłem się bawić na swoim aucie i jak narazie nic nie skopalem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1. Licznik LOW i HIGH mają identyczny zakres ustawień.

2. W samochodach z iDrive część ustawień jest przeniesiona z licznika na centralny wyświetlacz (np częstotliwość kierunkowskazów) dlatego w takich samochodach części ustawień nigdy nie będzie na zegarach, niezależnie od ich wersji.

3. Regulacja czułości świateł nigdy nie była dostępna fabrycznie, wymaga ręcznego uruchomienia.

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.