Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc to co jest potrzebne ? w ista robie jak zawsze zczytanie auta potem oblicz plan działania i tam jak wchodze na ten błąd to pisze mi ze tą ista tego nie zrobie potem wstawie fote. Jest tam informacja że potrzebuję isty/p.

akumulator wyciągnąłem w celu ładowania bo pad z kręcenia, jest on nowy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A po naładowaniu go poza autem zapisałeś jego wymianę? Jak nie to skąd będzie wiadomo w jakim jest stanie? W sterowniku dalej będzie jako niedoładowany :roll:

Wejdź w funkcje serwisowe, sterowanie silnikiem (dme) i będzie synchronizacja, rób wg instrukcji.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
dzieki, masz racje sprawdzałem tam i wszystko jest. jak uda mi sie to zsynchronizowac i dalej by nie odpalił miałbyś jeszcze jakiegoś pomysła co by to mogło być ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdz przepustnice jeszcze czy jest uchylona przy odpalaniu. Jeszcze raz sprawdz iskrę. Sprawdz ciśnienie paliwa na listwie.
Opublikowano
przepustnica zamknięta jak sie kręci delikatnie pulsuje, iskra jest ale pomaranczowa i wydaje mi sie ze świece mają przebicie może przez to nie palić ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może słabe świece lub cewki. Ile kilometrów mają? Może warto wymienić jak ponad 60 tys. km. Najpierw świece oczywiście.
Opublikowano
Ja bym nie celował ani w świece ani w cewki, bo 8 świec/cewek nie padnie w jednej chwili, a kolega pisał, że stało się to z dnia na dzien. Jakby swiece albo cewki padaly to silnik by kulał i pokazywał błędy wypadania zapłonów.
Opublikowano
bede zabierał sie za pomiar ciśnienia w cylindrach jaka jest fabryczna wartość dla tego silnika ? z tego co wyczytałem ma być 10,5 stopień sprężania