Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś przerabiał odzyskanie przestrzeni bagażnika w przypadku wersji bez zapasu ?

Posiadam mało pojemną półkę w podłodze bagażnika a przecież powinno tam być mnóstwo miejsca bo koła brak

Opublikowano (edytowane)
O ile wiem są właśnie bez zapasu i jak najbardziej jestem tego przykładem :-) Edytowane przez kristal
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

witam

O ile wiem, nie było wersji bez zapasu...
:nienie: :nienie:

bmw F25 X3 seryjnie sprzedawane było w Europie z oponami Run Flat i nie posiadały kola zapasowego :D

P.S.

w katalogu BMW jest pozycja : kolo zapasowe - dojazdowe ..... ale ja nie widziałem jeszcze modelu F25 z kołem dojazdowym .

Edytowane przez Zafi
Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

Czesc,

otwórz bagażnik podnieś podłogę, wyciągnij wannę.... Przejrzyj na oczy. Jeśli nie masz koła zapasowego to masz normalny bagażnik - maxymalna możliwa pojemność... możesz kombinować i szukać tego rzekomego miejsca. Wersja NOTRAD ma podniesioną podłogę podobnie jak PHEV ale to dopiero w G01 - w F25 nie przypominam sobie żeby takie rozwiązanie istniało. Koniec tematu.

Opublikowano

Wyciągnij. Łatwo powiedzieć. To tak nie działa. Chyba że u Ciebie.

Miejsce z płytką półką w podłodze bagażnika jest na stałe przytwierdzone i o to pytam jakby co. Czy można to przerobić i czy warto ?

Opublikowano
Wyciągnij. Łatwo powiedzieć. To tak nie działa. Chyba że u Ciebie.

Miejsce z płytką półką w podłodze bagażnika jest na stałe przytwierdzone i o to pytam jakby co. Czy można to przerobić i czy warto ?

Możesz sobie spokojnie darować przeróbki bo nic nie zyskasz... tylko więcej hałasu. Odnośnie pojemności bagażnika i litrów - ludzie w bmw mają ładne "kuku". Potrafią się kłócić o 1litr przez pół roku. W F25 wanna powinna być zamontowana na tzw. QuickLock (firma Bollhoff) i na Spreizniet-y poza tym musisz chyba zdemontować podłogę. Nie pamiętam już dokładnie jak to było tam rozwiązane.

Tutaj gołe blachy więc sam zdecyduj czy gra warta zyskania około 1,5 cm miejsca po wysokości pod podłogą.

https://sprzedajemy.pl/tyl-wanna-bmw-x3-f25-kowal-2-6bea9f-nr56289823

• 1 rok później...
Opublikowano

Ile jest podniesiona podłoga bagażnika w wersji X3 z kołem dojazdowym.

Patrząc na zdjęcia powyżej szacuje że jakieś 8cm.

Czy jest może jeszcze więcej?