Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Posiadam BMW E87, kod silnika N46B20 i od pewnego czasu wydaje mi się, że dziwnie pracuje. Gdy auto pracuje na wolnych obrotach wydaje mi się (lub nie), że silnik pracuje jak gezechotka, zaś po 'wkręceniu' go do 1500 obr./min. grzechotanie ustaje. Czy ktoś z Was mógłby mi proszę powiedzieć czy ten silnik pracuje poprawnie? Link wstawię niżej.

Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.

Pozdrawiam

Opublikowano
Może rozrząd hałasuje? Jedz do mechanika bo jak cię zerwie to kupa pieniędzy

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Właśnie tego się obawiam, aczkolwiek jestem na to gotowy. Byłem u 3 mechaników i żaden z nich nie stwierdził nic, ba.. Byłem nawet w serwisie BMW i nikt nic nie widział ani nie słyszał - te auto tak ma, nie ma się co przejmować usłyszałem. Ale jak się nie przejmować, skoro słyszę, że coś jest nie tak. Dlatego postawiłem na kolegów z forum licząc na ich doświadczenie.

Opublikowano
Czy ma ktoś jeszcze jakąś poradę? Nie mam kiedy podjechać do mechanika, bo jestem ciągle w trasie służbowym autem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nagraj dźwięk jak opada z obrotów, wtedy można więcej usłyszeć.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.