Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam E91 z 2006r, 2.0 163 hp.

Myślę o montazu haka ponieważ w wakacje chciałbym ciągnąć przyczepę o wadze 1000kg.

O moc się nie boję ale wyczytałem że w automatach gdy hak montowany jest w fabryce dostaje dodatkowe chłodzenie skrzyni.

Może wiecie czy w 2006r. już tak robiono czy tylko w nowszych?

Co do samego haka to mam możliwość kupienia bardzo tanio haka ale nie jest on oryginalny, elektryczny. Nie potrzebuję elektrycznego ponieważ i tak nie będę go za często ściągał wiec jest mi to zbędne a różnica w cenie jest ogromna. Jedyne na czym mi zależy to czy w przypadku kupna nie oryginalnego będzie trzeba ciąć zderzak? Czy przy montażu oryginalnego wszystko wchodzi idealnie bez cięcia?

Załączam fotkę zestawu który chce kupić.

Pozdrawiam c375f822f49f.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

poniżej instrukcja BMW montażu haka :

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwip9deu9IrgAhXSL1AKHZKjC-QQFjACegQIBxAC&url=https%3A%2F%2Fwww.atu.de%2Fextern%2Ffiles%2Fartikel%2FQE2190_bm0520_v1.pdf&usg=AOvVaw3mQHMiVh899KeBk_PzqotL

O moc się nie boję ale wyczytałem że w automatach gdy hak montowany jest w fabryce dostaje dodatkowe chłodzenie skrzyni.

Może wiecie czy w 2006r. już tak robiono czy tylko w nowszych?

na ten temat producent BMW nic nie pisze - jedynie silnik N52 ( benzyna ) musi mieć zmieniony wiatrak chłodnicy z 400 W na wiatrak o mocy 600 W

Bei Fahrzeugen mit 6-Zylinder Benzinmotoren (N52) und Automatikgetriebe muss der 400 Watt Elektrolüfter gegen einen 600 Watt Elektrolüfter getauscht werden (Teilenummer und Ausweisung siehe ETK).

Czy przy montażu oryginalnego wszystko wchodzi idealnie bez cięcia?

Tak . Instrikcja montazu haka powyzej :D

Pozdrawiam Andrzej