Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam następujący problem pojawia się błąd 4501 auto jest przymulone.Diagnoza padła na Egr wymienione wszystkie wężyki podcisnienia i elektrozawor od Egr. Auto do 3 tys jest zamulone dopiero po 3 tys dostaje powera po odpięciu wezyka z Egr z tzw ufo auto ma moc od samego dołu. Po ściągnięciu rury ic z Egr na odpalonymi silniku nie widać żeby Egr pracował podczas zwiększenia obrotów także brak reakcji. Czy może być uszkodzona membrana w Egr? Dodam ze Egr wyczyszczony i sprawdzony w „rękach” grzybek się otwiera. Elektrozawor kupiony z Allegro niby oryginał pierburg

Proszę o pomoc pozdrawiam

Opublikowano

Elektrozawór kupiłeś nowy czy używany? Pierburg to dobra firma, także z nowym nie powinno być kłopotów. Membranę bym raczej wykluczył, chociaż z drugiej strony może to właśnie ona nawala, a jeśli tak to EGR do wymiany.

Czy mógłbyś wrzucić nr OE lub nr Pierburga tego zaworu i dodatkowo jego fotki? Według mojego szybkiego googlowania powinien to być nr OE 11 71 7 793 484 co oznacza wydatek około 200 zł za EGR (zamiennik).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba zwrócić uwagę na to, że kolega kupił przetwornik ciśnienia z alledrogo za 120,- więc nie jest to oryginał pierburga, tylko podróbka. Dlatego na początek warto zamienić go z tym od turbiny, ponieważ jest taki sam.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.