Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Prośba o ocenę auta z poniższego ogłoszenia:

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-bmw-premium-selection-fv-23-aso-306-km-ID6BDp70.html

Po wpisaniu vinu w google można znaleźć raport dekry, mam też dodatkowe zdjęcia oraz odczyt z kluczyka i specyfikację. Wszystko udostępniam tutaj:

https://drive.google.com/drive/folders/1OK9an-kjWGfWo_zwxOfAsS0pArDUDd9j?usp=sharing

Z tego co wiem, to do wymiany jest uszczelniacz na tylnym wale.

Z jakimi wydatkami powinienem się liczyć na starcie? Co zrobić w pakiecie startowym? Wstępnie dealer zaproponował mi pomalowanie zderzaka z przodu w cenie, serwis (teraz będzie zdaje się ten duży, ale nie wiem jaki jest zakres). Może uda się wyrwać jeszcze koła na lato i nowe opony zimowe.

Ile kosztowałoby poprawienie wyglądu fotela kierowcy?

Obecnie jeżdżę Mazdą z 2015r i będzie to moje pierwsze BMW, stąd moja wiedza nt. serwisu i kosztów jest znikoma.

Ogólnie liczę na uwagi dot. tego egzemplarza i wskazówki, które mogą mi się przydać przy negocjacji. Jestem z Wawy i planuję wycieczkę nad morze w najbliższy weekend, żeby obejrzećauto. Stąd temat dosyć pilny :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przyjemna wersja i wyposażenie, mały przebieg, może coś wyjdzie na oględzinach to będzie punkt zaczepienia do negocjacji ceny, wtedy też wyjdzie co trzeba zrobić.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Premium selection ma coś do wymiany? Brakuje dekielka w feldze...to są jakieś jaja czy ja czegoś nie rozumiem?
Opublikowano
Ja wczoraj prześwietliłem F31 320d z Premium Selection w autoDNA. Auto miało być bezwypadkowe a w raporcie są dwie szkody w tym samym miesiącu w sumie na 40k-65k czyli raczej coś poważniejszego. Poza tym pierwsze zgłoszenie przebiegu pojazdu 4 lata po rejestrcji przy 73kkm - nie wiem, czy to dobrze rozumiem, ale czy to znaczy, że wcześniej auto nie było ani razu w ASO (a powinno wg ogłoszenia)? Trochę mi ręce na to opadają, bo byłem skłonny zapłacić więcej za pewne auto i święty spokój, ale widzę, że to raczej pic na wodę fotomontaż.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja w swoim czasie miałem E87 z premium selection.

Było bardzo zadbane, w historii miało malowane powtórnie przedni zderzak o czym było jasno powiedziane.

Auto sprawowało się bardzo bardzo.

Do tej pory jeździ nim mój człowiek, nadal jest świetne.

I tak już od już 120 tys.km.

Także jak w życiu - trzeba sprawdzać, trzeba szukać, trzeba trafić.

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pierwsze zgłoszenie przebiegu pojazdu 4 lata po rejestrcji przy 73kkm - nie wiem, czy to dobrze rozumiem, ale czy to znaczy, że wcześniej auto nie było ani razu w ASO (a powinno wg ogłoszenia)?

Tu obstawiam niepełne dane autodna.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

No niestety ktoś mnie ubiegł - auto sprzedane. Kto wie, może komuś pomogłem tym wpisem ;)

Co do dekielkow to faktycznie słabo to wygląda, ale jestem pewien, że nabywca bez problemu wynegocjuje nowe. I nie tylko dekielki.

A co do szkód, to auto miało tylko jedna: był malowany prawy tylny blotnik i tam miernik pokazuje ok 400um.

Pozostałe elementy grubość fabryczna, więc coś nie tak z tym raportem.

Dzięki za uwagi, będę szukał dalej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolega pisał o raporcie innego auta, dla przykładu, w tym przypadku nikt nie podawał historii.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Faktycznie, rozpedzilem się. Ale w premium selection są tylko auta z pewną historia serwisową naprawianie i serwisowane w ASO. Poza tym z reguły są to auta leasingowe, więc również sam leasing tego wymaga. Premium czy nie, to warto zawsze zrobić przegląd przedzakupowy.

Temat do zamknięcia, dzięki raz jeszcze.