Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Ostatnio zauważyłem że ubywa mi płynu chłodniczego , miesiąc temu dolewałem bańkę litrową a niedawno już zauważyłem że jest mniej. Pojechałem do mechanika , on sprawdził i zadzwonił do mnie i wywnioskował że jest wyciek z POMPY WODY i z pod obudowy głowicy a dokładniej chodzi o króciec głowicy. Chciałbym się dowiedzieć od was ile mniej więcej by zajęło czasu ta wymiana tych dwóch rzeczy , oraz jak by to wszystko wyglądało cenowo. Mechanik coś mi wspominał że około 300-400 zł za robociznę a potem stwierdził że nie wie dokładnie ile mu to czasu zajmie. Mogę liczyć na waszą opinię ? Ile czasu to zajmuje , jak wygląda cenowo Robocizna i części tych do wymiany.
Opublikowano
Króciec pod kolektorem jest z tego co mi wiadomo pewnie uszczelka puszcza.Pompa wody też nie ma filozofii.Według mnie 200zł to maks co bym zapłacił.
Opublikowano
Nie wiem , czytałem dużo o tym , pytałem znajomych , to wszyscy uważają że to trochę za dużo jak za robociznę a najgorzej jak się mechanik nie umie określić , pierwszy raz się spotkałem z takim mechanikiem. Pojadę do innego , i dowiem się co inny powie ,nie będę się sugerował jedna sugestią mechanika. I dam znać
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mechanik nie umie się określić, bo nie wie ile mu z tym zejdzie, bo nigdy tego nie robił w tym modelu. Szukaj kogoś kto się specjalizuje w BMW. Wg mnie też to za dużo.
Opublikowano
No właśnie , pojadę do swojego mechanika którzy zajmują się tylko BMW. Jestem ciekaw ile On sobie zawoła.A ile tak według was w przybliżeniu razem by wszystko wyniosło z częściami i robocizną ? Licząc dobre części nie najtańsze i najgorsze ?