Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy na wężu, który dochodzi od filtra powietrza do turbosprężarki powinna być opaska zaciskowa by był on nieruchomy?

Pytam, bo zauważyłem, że u mnie jej nie ma i byłem w stanie poruszać tym wężem przy turbo do przodu i tyłu po kilka centymetrów. Poniżej zdjęcie pokazujące turbinę i ten wąż- by wiadomo było o czym mowa. Będę wdzięczny za informacje.

77a5935ec759.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma opaski, jest na wcisk, na tym połączeniu jest uszczelka.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Szkoda, że nie ma tu przycisku pomógł, bo zdecydowanie bym go dla Ciebie kliknął. Dzięki Maniek :)

Dzięki za info o tym, iż tam nie powinno być opaski- jestem spokojniejszy.

Powiedz mi jeszcze proszę, czy to jest normalne i tak być powinno, że chwytając za tę rurę, która dochodzi do turbiny od filtra powietrza, byłem w stanie swobodnie nią poruszać w przód i w tył? Ona siedzi tak dość swobodnie i można nią poruszać, czy też powinna siedzieć na tym króćcu od turbo (za którym jest wirnik) pasownie bez możliwości swobodnego poruszania? Boję się po prostu by tam jakiś syf, czy ziarenko piachu się nie dostało, bo zniszczy turbo od razu.

Jak patrzyłem na foty wymontowanych turbin, to widziałem, że na końcu króćca, na który montuje się ten wąż nie ma żadnego kołnierzyka, który zapobiegłby ewentualnemu zsunięciu się tego węża.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jak pisałem na tym króćcu jest uszczelka, może u Ciebie jest w opłakanym stanie i stąd Twoje obawy, ogólnie tę rurę zdejmuje się bardzo swobodnie, nie jest mocno na wcisk.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dla potomnych, tam jest uszczelka, która się zużywa. U mnie serwis BMW stwierdził, że była w pewien sposób wyrobiona, więc nastąpiła jej wymiana. Koszt tej uszczelki, to 63 zł. Pozdrawiam.