Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam mega problem, podczas jazdy silnik zaczyna mulić a potem szarpie i gaśnie.. pojawia się kontrolka check engine. Jak się rozgrzeje to jest dramat. Auto potrafi zgasnąć nawet podczas podstoju, nie da się jeździć.. Czy ktoś z was miał podobny problem? co jest przyczyną usterki?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wtryski i pompa HPFP do sprawdzenia.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie, nie ma znaczenia..ewentualnie jakaś woda w paliwie, dolej na innej stacji do pełna, aczkolwiek wątpię (ja też się w lato łudziłem, że to przez inne paliwo, po czym okazało się, że to HPFP).. ja jeżdżę ciągle na 95, z resztą sam sobie przeczytaj, co pisze na klapce wlewu paliwa.. 91-98, a w nawiasie 95. Do sprawdzenia korekty wtryskiwaczy i ciśnienia LPFP oraz HPFP.

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Czujnik położenia wału padł. Po wymianie wszystko gra. No prawie wszystko bo na zimnym mam jakieś falowanie obr. a potem jest już git.

Zaufany warsztat niestety nie naprawia bmw i nie umieli mi odpowiedzieć co się dzieje z tym i dlaczego to faluje.