Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
No cóż spróbuję, oczywiście wszystko będę robił demontujac listwy więc folia będzie z zakladką co sprawi że nie będzie odchodzić bynajmniej mam taką nadzieję, najbardziej chciałbym zdemontować relingi ale nie wiem jak i boję się uszkodzenia podsufitki oraz ewentualnych problemów z przeciekaniem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do demontażu relingów musisz trochę opuścić podsufitkę. Powoli, na spokojnie da się. W miejsce wkrętów od relingów są śruby z taką gumową uszczelką. Dokręcasz odpowiednim momentem i nic nie będzie się dziać. Na to jeszcze listwy dachowe potrzebujesz w miejsce relingów. Do zrobienia, na miękko ;)
  • Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

Coś nie zrozumieliśmy się :wink: ja relingi chcę zdjąć okleić i ponownie zamontować na dach. To co podałeś w linku to są właśnie relingi tyle, że zwykłe czarne w macie, a to są listwy maskujące, o które chyba chodziło https://allegro.pl/oferta/bmw-f11-listwy-dachowe-komplet-7642804931.

W zimę chcę dać koła do lakierowania i zastanawiam się jaki zrobić kolor: chrom shadow czy czarne :?:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Za dużo przy aucie sie nie dzieje, więc na roczek doczekał się virusa oraz EGR-Off. Po tym zabiegu jest nieźle oczywiście to nie żaden demon szybkości ale kultura pracy silnik oraz to jak auto zbiera się przy większych prędkościach na duży plus.

Po pierwszym pomiarze wypluł prawie 200km :shock: i co kaman. Przypomniało mi się, że sprzedający coś mówił o założonym box-ie AC Schnitzera u Sikory przy zakupie auta wiec chwila moment i odnalezione przez Pana Marcina z TC.

IMG-20191114-170504.jpg

IMG-20191114-170508.jpg

Po demontażu zestawu kolejny pomiar i sprawdzamy co się dzieje i tak uzyskał 178km. Później sterownik na stół i do roboty.

Finalnie wyszło 219KM i 444NM.

Virus-F11.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Fajnie rozciągnięty moment. Różnica musi być odczuwalna. No i spokój z egr :cool2:

Różnica oczywiście jest ale i tak brakuje jeszcze :cry2: No cóż przy kolejnym aucie będę dążył żeby było więcej :norty:

w F10 dużej różnicy po programie nie czuć, ale zawsze pare km więcej na plus :wink:

DPFa masz dalej ? Tylko egr odłączyłeś ?

Tak DPF na miejscu, a EGR wyłączony programowo. Widzę teraz, że jest różnica przy zapełnianiu DPF-a nie wiem czy to przez egr-a ale przybywa znacznie wolniej i tak to wygląda jeżdżąc tylko po mieście

DPF.jpg

Opublikowano

Tak DPF na miejscu, a EGR wyłączony programowo. Widzę teraz, że jest różnica przy zapełnianiu DPF-a nie wiem czy to przez egr-a ale przybywa znacznie wolniej i tak to wygląda jeżdżąc tylko po mieście

wyłączenie programowo egr wystarczy ? ten zabieg zmniejsza ryzyko awarii ale czy całkowicią ją wyklucza ? problem polega na nieszczlności egr'a, po wypgoramowaniu nadal przepływa przez niego płyn chłodniczy czyli nadal istnieje ryzyko zapłnu przynajmniej tak to rozumiem :roll:

gm7CfMp.jpg?1
Opublikowano
wyłączenie programowo egr wystarczy ?

Nierozumień pytania?

ten zabieg zmniejsza ryzyko awarii ale czy całkowicią ją wyklucza ? problem polega na nieszczlności egr'a, po wypgoramowaniu nadal przepływa przez niego płyn chłodniczy czyli nadal istnieje ryzyko zapłonu przynajmniej tak to rozumiem :roll:

Całkowicie pewnie nie wyklucza ryzyka awarii ale na pewno spada takie ryzyko, poza tym EGR pozostaje w pozycji zamkniętej dzięki temu nie osadza się nagar w kolektorze ssącym.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja musiałem wrzucić bo u nas temperatura spadała poniżej zera, a miałem wypad w terasę nocą.

Mariusz Twoja na kole zimowym i tak ładnie wygląda :wink: chyba, że czekasz na wiosnę aby posadzić ją niżej :norty:

Dziś do mnie przyjeżdżają listwy Shadow dodam, że po raz drugi i mam nadzieję, że ten zestaw będzie nadawał się do założenia bo to ostanie podejście :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
Robota na 2-3 godziny.

ehh myślę, że troszkę więcej. Montaż nie jest skomplikowany gorzej ze zdjęciem szczególnie te dolne listwy :wink:

Tyle,że aura nie sprzyja.

Tu nie ma problemu, mam garaż :wink:

Najważniejsze,że jest komplet!

O tak bo obawy były gdy rozpakowywałem. To byłoby ostanie podejście do zakupu

Będzie duża zmiana na plus jak wlecą ;)

Też mam taką nadzieję, choć czekam na wiosnę jak wlecą koła letnie, które mam w planie dać do lakierownia :wink:

ciężko sie je ściąga?

Jeszcze nie zmienione ale jak tylko jutro będzie chwila to lecę do garażu. Dramatu nie powinno być i tak jak napisałem wyżej Mariuszowi największym problemem mogą być listwy dolne bo są dość miękkie, a zależy mi żeby zdjąć bez uszkodzeń, tylna z części bagażnika to już w ogóle banał. Postaram się zrobić jakieś fotki podczas prac.