Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ostatnio jest modne: "to kolega wystawiał i pomylił się" :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

auto wizualnie oberzane i do tego z banku rzeczoznawca tez był więc auto wstępnie już ma innego wlaściciela :D

powiedzcie mi na co muszę zwrócić uwagę po odebraniu auta - co musiałbym od razu wykonać za serwisy żeby nie było zaskoczenia ???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba zrobić to co wyjdzie podczas oględzin, do tego trzeba przeanalizować historię serwisową aby powymieniać płyny eksploatacyjne, na które będzie kolej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Trzeba zrobić to co wyjdzie podczas oględzin, do tego trzeba przeanalizować historię serwisową aby powymieniać płyny eksploatacyjne, na które będzie kolej.

płyny ok wiadomo po sprawdzeniu serwisów w aucie i ksiazce a sie zastanawiam na rozrzadem jezeli oczywiscie nie było robiony

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli nie ma 100% potwierdzenia wymiany przez poprzedniego właściciela to na pewno warto wymienić olej w automacie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Warto też pamiętać o rozrządzie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Skąd mogłeś wiedzieć że raport od Andrzeja to prawdziwy raport a nie beczka śmiechu jak te wszystkie strony za złotówkę. Nie wiemy co jest w tym rękawie ( raporcie ) dlatego bez obejrzenia auta Ja się nie podejmę wyceny racjonalnej żadnego samochodu. Najpierw sprawdź po vin czy auto nie ma akcji serwisowej na zapalający się kolektor ssący :duh: jeśli nie a chłodniczka jest made in korea to dolicz od razu jej wymianę , koszt ok 4tys zł.

Najpierw sprawdź po vin czy auto nie ma akcji serwisowej na zapalający się kolektor ssący :duh: jeśli nie a chłodniczka jest made in korea to dolicz od razu jej wymianę , koszt ok 4tys zł.

ten element chyba nalezy sprawdzic po odebraniu auta tak ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No i olej w x-drive też nie zaszkodzi nowy...

olej to w kazdym aucie czy to firmowe czy prywatne wymiana jest co 15 tys

Olej w skrzynce x-drive co 15tys???

Opublikowano

Kolega keystone69 pewnie źle zrozumiał :mrgreen:

Chodziło przecież o wymianę w skrzynce rozdzielacza (systemu X-drive) :wink: i na pewno nie co 15 tysięcy km. :mrgreen:

Zorba pozdrawia !!
Opublikowano

taak zaje...bałem sie sorki hehe

chodzilo mi o olej silnikowy przeciez nie kazde auto ma skrzynie x drive jak pisalem ze w maszych wszystkich autach :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No co Ty nie powiesz :lol: :lol: :lol:

Pewnie byśmy wszyscy jeździli E36 (dla mnie świetne auto), ale wolę żyć w nieświadomości i mieć raczej współczesny samochód, a w garażu jakiegoś jednak prawdziwego klasyka.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Pewnie byśmy wszyscy jeździli E36 (dla mnie świetne auto), ale wolę żyć w nieświadomości i mieć raczej współczesny samochód, a w garażu jakiegoś jednak prawdziwego klasyka.

Zgadzam się, najlepszy układ nowe auto do codziennej jazdy i klasyk w garażu. :twisted:

Opublikowano

Zgadzam się, najlepszy układ nowe auto do codziennej jazdy i klasyk w garażu. :twisted:

z ta kwestia tez sie zgadzam panowie koledzy

X5 o której mowa zakupiłem dzis odebrałem radość z jazdy jest a teraz kilka dodatków by troche zmienić wizerunek ...

a co do klasyka...to sie robi tez juz prawie rok i na wiosne jest szansa ze pierwsze dżwięki z niego będzie słychac :mrgreen:

Opublikowano

sprzedawca poinformował mnie o akcji na chłodniczke egr ze w serwisie akcja jest i wymieniają i trzeba lecieć :)

coś któryś z kolegów wie na ten temat ???

Opublikowano
sprzedawca poinformował mnie o akcji na chłodniczke egr ze w serwisie akcja jest i wymieniają i trzeba lecieć :)

coś któryś z kolegów wie na ten temat ???

w mojej x5 e53 też puściła chłodniczka egr i poszedł płyn do turbo,wylałem z niego ponad lir płynu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.