Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam panowie chcę kupić F15 na najbliższe 2 lata

i oglądałem auto z ogłoszenia jak w linku

https://gratka.pl/motoryzacja/bmw-x5-iii-f15-40d-biturbo-313-ps-sportaut-luxury-pure-excelence/ob/5461697

vin WBAKS610700N61314

czy może ktoś sprawdzić co wiadomo o tym aucie zanim dojechało do Polski ?

czy przebiegi o których pisze sprzedawca w opisie sa zgodne

oraz co takiego było robione czy tez naprawiane w tym aucie

oraz wasze zdanie co myślicie o zakupie tego konkretnego modelu ????

wielki dzięki z góry za jak najwięcej informacji :D

Edytowane przez keystone69
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Produkcja jeszcze 2015, w takim przypadku to robi różnicę.

Prod. Date 2015-11-07

Type X5 XDRIVE40D (EUR)

Series F15 (X Series)

Body Type GEFZG

Steering Left Hand Drive

Engine N57Z

Displacement 3.00

Power 230kw / 313hp

Drive ALLR

Transmission Automatic

Colour IMPERIALBLAU BRILLANTEFFEKT METALLI (A89)

Upholstery LEDER DAKOTAMOKKA (LCMY)

Comfort And Interior Equipment

S430A Interioroutside Mirror With Auto Dip

S441A Smoker Package

S459A Seat Adjuster Electric With Memory

S481A Sports Seat

S488A Lumbar Support Driver And Passenger

S4CVA Fine Woodgrain Oak Trunk High Gloss

S4NBA Autom Climate Control With 4zone Ctrl

Multimedia

S609A Navigation System Professional

S676A HiFi Speaker System

S698A AreaCode 2 For DVD

S6ACA INTELLIGENTER NOTRUF

S6AEA TELESERVICES

S6UHA Traffic Information

Driver Assistance And Lightning

S502A Headlight Cleaning System

S508A Park Distance Control PDC

S522A Xenon Light

S524A Adaptive Headlights

S563A Light Package

S5A1A LEDNEBELSCHEINWERFER

S5ACA Highbeam Assistant

S5ALA ACTIVE PROTECTION

S5ASA DRIVING ASSISTANT

S5DAA Passenger Airbag Deactivation

S548A Kilometercalibrated Speedometer

Wheels And Drive

S230A Extra Package EUspecific

S255A Sports Leather Steering Wheel

S258A Tire With Runflat Functionality

S2H4A 19LM RAEDER VIELSPEICHE 448

S2PAA Wheel Bolt Retainer

S2TBA Sport Automatic Transmission

S2VBA Tire Pressure Display

S2VMA ADAPTIVES FAHRWERKSPAKET COMFORT

Environment And Safety

S302A Alarm System

S3E1A EXTERIEURDESIGN PURE EXCELLENCE

S3MCA Indiv Roof Rail Highgloss Shadow Line

S845A Acoustic Belt Warning

S855A Language Version Italian

S877A Delete Crosspattern Operation

S884A Onboard Literature Italian

S8KAA OELWARTUNGSINT 30000KM24MONATE

S8TFA Active Pedestrian Protection

S8V1A HINWEISSCHILD NCAP

S346A Chrome Line Exterieur

Other Equipment

S1CAA Selection Of COP Relevant Vehicles

S1CBA CO2 Package

S925A VERSANDSCHUTZPAKET

S962A Deleted Licence Plate Support Front

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

witaj

czy te kody oznaczaja ze auto szło na Włochy i z tamtąd zostało sprowadzone ?

S855A Language Version Italian

S877A Delete Crosspattern Operation

S884A Onboard Literature Italian

i pytanie czy ma ktoś mozliwość sprawdzenia tych przebiegów które są wpisane w opisie czy są faktyczne i potwierdzone gdzieś za granicą ?

Opublikowano
produkcja 2015 ale rejestracja na dowodzie jest styczen 2016 i sprzedawca mowi ze to koniec roku bo model 2016 ale robiony w 2015 i tak to normalnie wszystkie sa rejestrowane ????
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W PL ludzie rozliczają samochody na zasadzie roku produkcji a nie rejestracji , jak widzisz tutaj w ogłoszeniu jest błędnie podany 2016 a vin mówi o listopadzie 2015. Auto sprowadzone z włoch , brak podgrzewania siedzeń, zainteresowałeś się nią bo jest faktura vat i jak na 2016 dobra cena, teraz wiesz że to 2015 a przy tym przebiegu cena stała się już przeciętną na rynku. Auto wydaje się być ładne.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak samochód pochodzi z Włoch.

Jeśli interesuje Cię historia serwisowa oraz zdjęcia samochody przed opuszczeniem Italii to zapraszam - link w podpisie.

Opublikowano

Jeśli interesuje Cię historia serwisowa oraz zdjęcia samochody przed opuszczeniem Italii to zapraszam - link w podpisie.

co bedzie zawierał raport od Ciebie

i czym bedzie sie róznił od raportów dostepnych w internecie za kwoty 2-3 razy nizsze ?

czy jest w raporcie opis na jakiej akcyzie auto zostalo sprowadzone ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A to klient Ci się trafił Andrzeju :roll2:
Opublikowano

Do założyciela tematu:

Popraw tytuł zgodnie z regulaminem.

Bo jak Kruk się zdenerwuje, to ... :evil: .

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

dobrze dobrze juz poprawiłem temat i chyba jest ok

Andrzeju tak czy tak raport wykupiłem ale pytania spowodowane tym żeby jak najbardziej sprawdzić sprzedającego ile prawdy w tym co pisze

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po tym poście nie mogę się doczekać zdjęć :) Bo coś mi się zdaje, że nie wyglądał tak jak teraz :lol:

Opublikowano

Bardzo racjonalna i fachowo przygotowana prezentacja auta przez Pana Andrzeja

trochę mi głupio :mad2: że takie miałem wahające podejście :nienie:

ale uważam jak reszta że to fachowiec w swojej dziedzinie :cool2:

:D

Opublikowano

jeszcze pytanie do was koledzy

na ile racjonalnie + - wyceniacie wartość tego pojazdu ???

mam swoja propozycje której będzie się trzymał i mam raport od Pana Andrzeja w razie czego w rękawie :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skąd mogłeś wiedzieć że raport od Andrzeja to prawdziwy raport a nie beczka śmiechu jak te wszystkie strony za złotówkę. Nie wiemy co jest w tym rękawie ( raporcie ) dlatego bez obejrzenia auta Ja się nie podejmę wyceny racjonalnej żadnego samochodu. Najpierw sprawdź po vin czy auto nie ma akcji serwisowej na zapalający się kolektor ssący :duh: jeśli nie a chłodniczka jest made in korea to dolicz od razu jej wymianę , koszt ok 4tys zł.
Opublikowano
Informacje o darmowych akcjach także wchodzą w skład raportu. Niestety ten egzemplarz pod żadną nie podlega.

to rozumiem ze w tym modelu nie ma tej wadliwej części o której pisał kolega wyżej ?

Opublikowano
Skąd mogłeś wiedzieć że raport od Andrzeja to prawdziwy raport a nie beczka śmiechu jak te wszystkie strony za złotówkę. Nie wiemy co jest w tym rękawie ( raporcie ) dlatego bez obejrzenia auta Ja się nie podejmę wyceny racjonalnej żadnego samochodu. Najpierw sprawdź po vin czy auto nie ma akcji serwisowej na zapalający się kolektor ssący :duh: jeśli nie a chłodniczka jest made in korea to dolicz od razu jej wymianę , koszt ok 4tys zł.

zdjecia nie wykazuja wypadkowości auta i opis od Pana Andrzeja tez nie zawiera informacji o wypadkowosci

na aucie lakierniczo jest powyzej 200 mik na dolnej czesci drzwi ale nie był to zaden profesjonalny pomiar za którego moge ręczyć tylko sprzedajacy taka infomacje przekazał

auto posiada kilka drobnych rys i odprysków

na zdjeciach od Pana andrzeja auto stoi na innych felgach niz te na aukcji choc model bardzo podobny

przebieg tutaj mam mała wahliwosc gdyz na raporcie jest ostatni wpis 160 000 km na dzien ogledzin przed sprzedaza w Włoszech

a na ogłoszeniu u nas 158 000 km wiec tutaj cos dziwnie sie zmniejszyło :mad2: i warto było sprzedajacemu w Polsce robić taki ruch ????

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przebieg tutaj mam mała wahliwosc gdyz na raporcie jest ostatni wpis 160 000 km na dzien ogledzin przed sprzedaza w Włoszech

a na ogłoszeniu u nas 158 000 km wiec tutaj cos dziwnie sie zmniejszyło :mad2: i warto było sprzedajacemu w Polsce robić taki ruch ????

A kiedy samochód opuścił Włochy?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Informacje o darmowych akcjach także wchodzą w skład raportu. Niestety ten egzemplarz pod żadną nie podlega.

to rozumiem ze w tym modelu nie ma tej wadliwej części o której pisał kolega wyżej ?

Niekoniecznie, moje 535xd F10 2015 też nie miało akcji serwisowej a przy przebiegu 54tys km się zapaliło, jest cały artykuł w Auto Świat poradnik ze stycznia o tym bo się wk... i ich opisałem.

Opublikowano
Kolego ile zapłaciłeś za raport,ja pare dni temu kupowałem auto i nie wierzyłem,że kilku letni bus może mieć niecałe 150000km i wykupiłem raport w autodna 35złoty i wszystko tam było,przebieg okazał sie prawdziwy,także cuda sie zdarzają :D
Opublikowano

A kiedy samochód opuścił Włochy?

lipiec 2018 auto miało robiona wycene za granica wiec najwczesniej pewnie sierpien - wrzesien zjechało do PL

podejrzewac jedynie moge tak ze ktos na kolach tym autem przyjechal i z tego tytułu licznik sie zmienił... :shock:

ale to facet handlarz nie jest swiadomy mozliwosci sprawdzania auta ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego.. na liczniku jest zapewne ponad 160 tys km a w ogłoszeniu trochę zaniżyli bo to "lepiej wygląda".

Kiedy zapytasz o tą niezgodność to u usłyszysz że samochód jest w ciągłym użytku więc przebieg się zmienia.

Opublikowano
Kolego.. na liczniku jest zapewne ponad 160 tys km a w ogłoszeniu trochę zaniżyli bo to "lepiej wygląda".

Kiedy zapytasz o tą niezgodność to u usłyszysz że samochód jest w ciągłym użytku więc przebieg się zmienia.

no moze faktycznie :cool2:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.