Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam auto E39 530d Automat M57 GM 2001r od pewnego czasu mam problem chyba ze skrzynia automatyczna od 1-4 zmienia mi biegi normalnie a jak chce wejsc na 5 to obroty ida w gore i zeskakuje na 4 i tryb awaryjny skrzyni wyskakuje po zgaszeniu auta i odpaleniu znika.Jaka to może być usterka?Dodam że jeżeli przełącze na manuala i sam bede przelaczac biegi max do 2 tys obrotów wrzuce 5 bez gazu załapie to juz wtedy moge jechac ale tez bez szalenstw bo jak dam wiecej gazu to zrzuca bieg i tryb awaryjny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na początek diagnostyka, skasowanie adaptacji, przyuczenie skrzyni i jak nie będzie efektów to skrzynia na stół, kiedy olej olej był zmieniany? Przebieg?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
skrzynia remontowana 2 lata temu wiec olej nie ruszany od dwoch lat.olej brakowalo litr zero poprawy.od remontu moze z 40 tysiecy przejechane napewno nie wiecej bo wczesniej uzytkowal ojciec.a druga sprawa co lepiej zrobic kupic uzywana skrzynie czy lepiej naprawiac kwotowo to prawie to samo lecz zawsze cos ze starej mogloby zostac w razie awarii uzywki jakby cos sie dzialo :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
oddaj do dobrego warsztatu, niech zdiagnozują, zrobią i będzie święty spokój. Kupisz używkę, zalejesz świeży olej i 99% padnie po paru tysiącach km.
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pytanie co było robione, gm najtrwalszy nie jest. Jak się orientowałem kiedyś o remont skrzyni to najbliższy polecany warsztat ode mnie był 200 km (wycenili przez telefon remont skrzyni w x3 3.0d na około 5 tyś). Chociaż u mnie w mieście jest przynajmniej 3 zakłady co niby "naprawiają" skrzynie, ale jakoś nie mają dobrych opinii.
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW