Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jako że mam wyjęte klapki z kolektora, zawsze miałem lekki stuk czy może zgrzyt przy gaszeniu auta, jednak pewnego dnia ten stuk stał się jakby 2 razy głośniejszy. Od czego zacząć sprawdzanie?? Podczas jazdy nic nie hałasuje. Dwumas i sprzęgło wymienione max 2 lata temu na LUK, wszystko śmiga dobrze, podczas jazdy nic nie hałasuje, koło pasowa też raczej odpada bo jak silnik chodzi to jest cicho. Poduszki silnika mogły stwardnieć od niskiej temp??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Brak klapek nie ma związku, stawiam na koło pasowe, zrób mu wyraźne zdjęcie od czoła.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Zdecydowanie poduszki, Nagraj filmik z kamerą ustawioną na silnik najlepiej od przodu, zraz nad przednim pasem tak żeby było widać jak silnik podskakuje i odpalasz oraz zgaś silnik.
83ba45602a45.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a czy koło pasowe w silnikach w których były montowane klapy gaszące służa też jako tłumik drgań ? Czy jest ono sztywne? Pytam bo jeśli jest sztywne to tez stawiam na koło pasowe

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tu nie ma i nie było klap gaszących..klapa gasząca pojawiła się w e90. Koło pasowe jest oczywiście tłumikiem drgań.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
a czy koło pasowe w silnikach w których były montowane klapy gaszące służa też jako tłumik drgań ? Czy jest ono sztywne? Pytam bo jeśli jest sztywne to tez stawiam na koło pasowe

Praktycznie chyba w każdym dieslu koło pasowe jest z tłumikiem drgań :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie koniecznie u mnie w 330d 184 konie jest a jak wymieniałem u szwagra w 530d już nie było ale miał za to klapy gaszące dlatego sie pytam

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Panowie nie wiem jakim cudem ale byłem to sprawdzać i od wczoraj wszystko działa igła, gaśnie cichutko. Jedyne co zdejmowałem to ta przednia osłona nad pustą powierzchnią, która jest wlotem powietrza.

Apropo ma ktoś takie gumki, w które wchodzą haczyki tej osłony lub można kupić nowe??

Maniek koło pasowe wygląda igła, nie hałasuje, ani nie rusza się na boki jak się kręci:) ogólnie założyłem ostatnio nowy pasek conti i mam w aucie ciszę bo strasznie piszczało. Widziałem jeszcze że muszę rolkę klimy wymienić bo lekko zaczyna szumieć.