Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od pewnego czasu zauważyłem że mam wyciek płynu chłodzącego. Sprawdziłem również na komputerze do jakiej temperatury samochód się grzeje i z moich obserwacji wynika że samochód po około 10-12km ciągłej jazdy bez zatrzymywania się przy prędkości 60-80km/h utrzymuje temperaturę w okolicach 83 stopni, jednak jak tylko zatrzymuje się na światłach lub skrzyżowaniu to temperatura potrafi spać do 75-76 stopni ( temperatura zewnętrzna w okolicach 0 ) wczoraj stwierdziłem wyciek z węża który idzie od silnika do chłodnicy ( cieknie przy łączeniu z silnikiem ) i tu moje pytanie.. czy możliwe jest aby na zimnym silniku tamtędy wyciekał mi płyn kiedy termostat jeszcze nie powinien się otworzyć ? Termostat wymieniłem rok temu. Mowa o BMW E46 320Da 150km.
Opublikowano

Termostat do wymiany.

Masz wyciek i ubywa plynu, tak może cieknac bo twój termostat się nie domyka a nawet jak by się domykal i tak wyciek będzie.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie kupuj behr, tylko oryginał, albo gates, ponieważ zdarza się, że działa jak należy :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ehh.. czyli rozkręcania będzie nieco więcej.. wymieniałem termostat we wrześniu 2017r i już jest do wymiany.. ja to mam szczęście.. no ale cóż :) jak trzeba to trzeba :) tak myślałem ale wolałem się upewnić :) dzięki za odpowiedź :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakiej firmy masz teraz?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale behr/mahle made in italy, czytaj kupa czy jeszcze stary behr z sfrezowanym logo bmw?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL