Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie no czasami by sie przydalo odlaczyc ten przod ale nie za taka kase :)

Ale nie na stale.

Jakis przelacznik to ja rozumiem...

Opublikowano

Czyli to jest kłamstwo:

Q: How often can I switch between AWD and RWD?

A: As often as you like. There is no limit.

Opublikowano

Ja tym bardziej nie nazwałbym tego "na stałe".

Z moim stylem użytkowania xdrive, chętnie bym sobie zrobił ten non-switching, dwa razy w roku dałoby się to ogarnąć, włączając napędy na okres zimowy.

Opublikowano

A co by wedlug Ciebie oznaczalo "na stale" ?

Nie rozumiesz tego o czym mowimy. A mianowicie o tym ze aby bylo to uzytkowe rozwiazanie musialoby to dzialac na takiej zasadzie jak np. w nowym M5. Czyli wlaczasz\wylaczasz, jakims "przyciskiem" ...on\off

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A po co w suvie wyłączać napęd? :D Rozumiem jeszcze, w trójce, jeszcze coupe xdrive, ale w X3?
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
A co by wedlug Ciebie oznaczalo "na stale" ?

Nie rozumiesz tego o czym mowimy. A mianowicie o tym ze aby bylo to uzytkowe rozwiazanie musialoby to dzialac na takiej zasadzie jak np. w nowym M5. Czyli wlaczasz\wylaczasz, jakims "przyciskiem" ...on\off

Dokładnie rozumiem o czym mówicie. Zresztą takich przycisków on/off jest cała masa w różnych autach i dotyczy wielu opcji. Wyższości takiego rozwiązania nikt nie neguje.

Nie mniej, jak sobie NCS-em zakodowałem pamięć przycisku start/stop, którą to pamięć mogę wyłączyć dopiero podłączając NCS ponownie, to mam tą pamięć włączoną na stałe, czy nie na stałe? To tyle w tym temacie. Określenie "na stałe" ma swoje znaczenie i nie ma sensu go zmieniać.

Ja się do X3 nie porównuję, bo mam tylko biedne X1, ale z przyjemnością włączałbym sobie napędy na okres zimowy, a wyłączał na okres letni. Nie ma to oczywiście nic wspólnego z lataniem bokiem. Z pięciu dotychczasowych BMW wszystkie poprzednie były RWD i ten fakt nie zmuszał mnie do palenia gumy.