Skocz do zawartości

Pierwsze usterki i awarie G05.

lamer

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze

Mam już "na pokładzie" soft .65 i jest prawie OK.

Większość problemów usunięta ale doskonale jeszcze nie jest.

Chyba pozatrudniali w BMW programistów z Redmond a dla nich wieszający się system to norma :lol: :lol: :lol:

• Zasłużeni forumowicze

Oczywiście soft wgrywało ASO. Pojawił się tydzień temu.

Jeżeli wszystko tobie działa to lepiej pozostań przy tym co masz ;)

U mnie nawigacja potrafiła zrobić "blackout". Do tego co jakiś czas przestawał działać przycisk BC i częściowo headup. "Głupiały" też systemy asystujące. Myślę, że to przypadłość konkretnej konfiguracji samochodu a nie ogólna więc być może u ciebie wszystko działa poprawnie.

Na bimmerpost jest opisane pełno takich przypadków.

Oczywiście soft wgrywało ASO. Pojawił się tydzień temu.

Jeżeli wszystko tobie działa to lepiej pozostań przy tym co masz ;)

U mnie nawigacja potrafiła zrobić "blackout". Do tego co jakiś czas przestawał działać przycisk BC i częściowo headup. "Głupiały" też systemy asystujące. Myślę, że to przypadłość konkretnej konfiguracji samochodu a nie ogólna więc być może u ciebie wszystko działa poprawnie.

Na bimmerpost jest opisane pełno takich przypadków.

Co Ci sie dzialo z HUD ? Bo mam wrazenie ze jakos malo mi wyswietla .

Ostatnio tez nie chce mi zdalnie przez aplikacje wlaczac webasto i niektorych funkcji zdalnych a z pilota jest ok. Podaje info " Ten samochod bez aktynej subskrypji Connected+ moze nie obslugiwac wszystkich funkcji" Wczesniej bylo ok. Mam dodana tez X3 i tam jest ok. Jakby po dodaniu X3 tak sie zrobilo.

Ex:

IX M60

F96 X6M Comp.

G05 X5 m50d

F90 M5 Comp. 780km

G01 X3 30i

F86 X6M 575km

F15 X5 25d

E71 X6 40d

E70 X5 4.8i

E61 535d

E31 850ci cudo:)

E53 X5 4.4i

E46 328ia

E39 540ia

E39 535i

E39 528i

i sporo innych ale już nie BMW 🙂

• Zasłużeni forumowicze
Odebrałem moja wczoraj. Nie moge właczyc/zobaczyc komputera pokładowego czy danych podrozy. Przycisk BC jakby nie działa. Na zegarach wyswietla zasieg i godzine a przebieg tylko jak wyłacze silnik. Jakies sugestie?

Wogole nie dziala BC ? U mnie czasami sie zawiesza ale poponownym uruchomieniu jest ok. Tak przy okazji na uruchomionym silniku przebieg calkowity jest widoczny tylko na BC.

Ex:

IX M60

F96 X6M Comp.

G05 X5 m50d

F90 M5 Comp. 780km

G01 X3 30i

F86 X6M 575km

F15 X5 25d

E71 X6 40d

E70 X5 4.8i

E61 535d

E31 850ci cudo:)

E53 X5 4.4i

E46 328ia

E39 540ia

E39 535i

E39 528i

i sporo innych ale już nie BMW 🙂

• Zasłużeni forumowicze
Efekt jest taki ze mam zegary do wymiany. Samochody z pierwszych miesiecy produkcji. Ehhh. :cry:

Niestety ale to podobno nie rozwiązuje problemu. Po prostu BMW nie wie co jest przyczyną i działa na ślepo :evil:

No ale życzę powodzenia!

• Zasłużeni forumowicze
Efekt jest taki ze mam zegary do wymiany. Samochody z pierwszych miesiecy produkcji. Ehhh. :cry:

Niestety ale to podobno nie rozwiązuje problemu. Po prostu BMW nie wie co jest przyczyną i działa na ślepo :evil:

No ale życzę powodzenia!

To wspaniałe masz dla mnie wiesci :mad2: Narazie dealer ktory miał zamowic nowe zegary na zeszły czwartek milczy co do terminu wizyty w serwisie. Nie mam komputera pokładowego wcale, nie mam wskazan nawigacji miedzy zegarami, nie działa regulacja jasnosci zegarow.

• Zasłużeni forumowicze

Jaką masz wersję softu? U mnie wersja .65 spowodowała, że BC bardzo rzadko przestaje działać a nawet wtedy działa nawigacja.

Poczytaj sobie ba forum bimmerpost. Tam jest pełno wątków o problemach z softem. Myślę, że u nas po prostu bardzo mało właścicieli G05 pisze na tym forum. Reszta "buja się" z ASO i gryzie palce ze złości ale nie wie, że inni mają to samo :?

• Zasłużeni forumowicze

Soft wgrali najnowszy jakim dysponowali ale nie pomogło. Własnie zaproszono mnie jutro do serwisu na wymiane zegarow.

Zły na dealera jestem za to ze wydali mi niesprawny samochod a niby robili przeglad 0. Nie jest fajnie odebrac nowa fure i zaczynac od wizyt w serwisie.

Dzieki za zainteresowanie moim problemem! Poczytam Bimmerpost.

• Zasłużeni forumowicze

Wygląda na to, że większość wydawanych G05 jest mniej lub bardziej wadliwych :cry:

BMW wypuściło mocno niedopracowany samochód a my jesteśmy królikami doświadczalnymi. Do tego mieszkamy w "dzikim kraju" i mają nas w d...e. W Stanach każdemu praktycznie proponują rekompensatę w postaci kasy czy przedłużenia gwarancji/pakietu serwisowego. A u nas?

Ja dzisiaj przekroczyłem 10.000 km. Jak dotąd ZERO błędów, etc. I nie jestem pracownikiem BMW :mrgreen: . Soft ciągle taki sam jak odebrałem samochód, czyli 0.49.

Przeglądając bimmers widziałem temat o cornering lights - ktoś z Was może wie jak je włączyć/przetestować czy działają (optymalnie na postoju ;) )? Wydaje mi się, że u mnie nie działają - serwis mi napisał, że włączają się powyżej 20km/h i w ustawieniach AUTO na postoju. Znając życie jest jakiś banalny sposób, żeby je odpalić.

• Zasłużeni forumowicze

No ale życzę powodzenia!

To wspaniałe masz dla mnie wiesci :mad2: Narazie dealer ktory miał zamowic nowe zegary na zeszły czwartek milczy co do terminu wizyty w serwisie. Nie mam komputera pokładowego wcale, nie mam wskazan nawigacji miedzy zegarami, nie działa regulacja jasnosci zegarow.

Coz, wymienili zegary i nie moga teraz ich zakodowac. Dzisiaj, czyli drugiego dnia naprawiania, walczyli zdalnie z moim samochodem Niemcy.

Tak wiec podobno tak jak nie było BC i navi tak teraz nie działa juz nic.

Michael1916

ktory serwis jest taki "madry" ?

Ex:

IX M60

F96 X6M Comp.

G05 X5 m50d

F90 M5 Comp. 780km

G01 X3 30i

F86 X6M 575km

F15 X5 25d

E71 X6 40d

E70 X5 4.8i