Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prośba o pomoc - zmieniłem iPhona na 16 pro max i nie mogę odpalić CarPlaya. Podłączam telefon przez Bluetooth i mam połączenie (jako BMW). Ale przy zmianie w opcjach polaczenia z BMW na CarPlay telefon traci połączenie z samochodem. Co dziwne przy pierwszym podłączeniu widziałem mapę Google, ale usunąłem wszystkie połączenia i po kolejnym sparowaniu niż nie mogę odpalić Google maps i ogólnie CarPlay.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jedyne, co przychodzi mi do głowy, to wizyta u dilera i prośba o aktualizację softu w samochodzie 

Ja mam 15 pro max i zero problemów (soft 07/2024.40 w samochodzie). iOS 18.2.1

Pierwszy SUV... pierwsze V8...

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d)

Opublikowano
24 minuty temu, BigCactus napisał(a):

Prośba o pomoc - zmieniłem iPhona na 16 pro max i nie mogę odpalić CarPlaya. Podłączam telefon przez Bluetooth i mam połączenie (jako BMW). Ale przy zmianie w opcjach polaczenia z BMW na CarPlay telefon traci połączenie z samochodem. Co dziwne przy pierwszym podłączeniu widziałem mapę Google, ale usunąłem wszystkie połączenia i po kolejnym sparowaniu niż nie mogę odpalić Google maps i ogólnie CarPlay.

Jesli telefon jest nowy, przeszedles przez wszystkie typowe kroki wymagane do dzialania carplaya? Dzialajace siri, wlaczone wifi etc.

Opublikowano
28 minut temu, BigCactus napisał(a):

Miałem podobną sytuację. Sam się naprawił po 2 dniach 🤷🏻‍♂️

sprawdź jeszcze ustawienia CarPlay w telefonie.

Opublikowano
18 minut temu, radamanthyspl napisał(a):

Jesli telefon jest nowy, przeszedles przez wszystkie typowe kroki wymagane do dzialania carplaya? Dzialajace siri, wlaczone wifi etc.

Tak, sprawdziłem większość opcji - odnośnie WiFi - nie pamiętam już czy telefon ma być połączony z WiFi BMW?

Opublikowano
8 minut temu, BigCactus napisał(a):

Tak, sprawdziłem większość opcji - odnośnie WiFi - nie pamiętam już czy telefon ma być połączony z WiFi BMW?

Tak, WiFi ma być włączone i połączone.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
7 godzin temu, BigCactus napisał(a):

Tak - CarPlay to połączenie po WiFi 

Pierwszy SUV... pierwsze V8...

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d)