Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja mam u siebie 20’, ale optimum moim zdaniem to 20 zima i 21 lato.

masz 20" z M Pakietu i przełożone opony na zimowe?

Opublikowano
Tak, ale nie jest to takie proste - musiałem dokupić dwie felgi na tył (takie jak są z przodu), bo te z letnimi oponami są szersze z tylu i nie założysz opony 275/45/20.
Opublikowano

zdjęcia, które dodałeś są już na zimowych?

koła, skóra na desce, szyberdach i rodzaj białego koloru to elementy, z którymi mam dylemat i nie potrafię "dopiąć" konfiguracji:)

Opublikowano
Dodam coś od siebie w kwestii opon :)

U siebie w F11 mam 20" (wysokość opony 82,5mm) i moim zdaniem to jest stanowczo za mało jak na polskie drogi, uszkodziłem przez 1,5 roku w sumie już 5 opon. 3 runflat'y dostały wybrzuszenia na boku, jedna nie rf rozcięta i jedna bąbel na ścianie bocznej. To wszystko nie działo się przy bardzo szybkiej jeździe i ogromnych dziurach w asfalcie, np. 2 szt. RF rozwalone na jednej zapadniętej studzience kanalizacyjnej (lewy przód i lewy tył).

Przy suv'ie wyższe opony nie szpecą tak jak w sedanie/turingu. Ja brałbym 20" RF.

Osobiscie uznałem ze 21' jest tutaj całkiem dobrym kompromisem. Gumy na feldze jest wtedy 110mm czyli tyle co w absolutnie bezpiecznym rozmiarze 245/45R18.

No tak to już gumy trochę jest, ja już przewrażliwiony jestem chyba. Pytanie tylko czy przy oponach RF komfort będzie wystarczający, ale to już kwestia indywidualna.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dodam coś od siebie w kwestii opon :)

U siebie w F11 mam 20" (wysokość opony 82,5mm) i moim zdaniem to jest stanowczo za mało jak na polskie drogi, uszkodziłem przez 1,5 roku w sumie już 5 opon. 3 runflat'y dostały wybrzuszenia na boku, jedna nie rf rozcięta i jedna bąbel na ścianie bocznej. To wszystko nie działo się przy bardzo szybkiej jeździe i ogromnych dziurach w asfalcie, np. 2 szt. RF rozwalone na jednej zapadniętej studzience kanalizacyjnej (lewy przód i lewy tył).

Przy suv'ie wyższe opony nie szpecą tak jak w sedanie/turingu. Ja brałbym 20" RF.

Osobiscie uznałem ze 21' jest tutaj całkiem dobrym kompromisem. Gumy na feldze jest wtedy 110mm czyli tyle co w absolutnie bezpiecznym rozmiarze 245/45R18.

No tak to już gumy trochę jest, ja już przewrażliwiony jestem chyba. Pytanie tylko czy przy oponach RF komfort będzie wystarczający, ale to już kwestia indywidualna.

Te 21' zamowiłem ze zwykłymi oponami wiec i komfort powinien byc ok.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koło dojazdowe zamiast pustki pod bagażnikiem + kompresor z lewej strony bagażnika tam gdzie apteczka.

Z tego co wiem to dostane zestaw naprawczy pod podłoga bagaznika a nie dojazdowke.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie w standardzie dają zestaw + kompresor, a zapasowe koło jest za dopłatą.

Moze i tak. W konfiguratorze nie ma opcji koła dojazdowego ale tam nie wszystko jest. Nie brałem w kazdym razie zadnego koła bo nie lubie wozic balastu. Stawiam na wysoki pakiet assistance.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sprawdzał ktoś czy jest w komplecie chociaż lewarek?

Z ciekawości sam sprawdzę co jest na stanie jak już się zdecyduję wyjść z domu ;)

EDIT:

Nie ma. Jest tylko kompresor i pojemnik z "glutem" do zalepiania uszkodzeń.

Opublikowano

Po co miałby tam być lewarek? Skoro nie ma zapasu to nie ma i lewarka.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gdyby był lewarek i klucz to wystarczy dokupić tanią dojazdówkę. Tak trzeba kupić cały komplet, który wejdzie w miejsce pod podłogą bagażnika. Jest go tam duuuużo mniej niż w F15 więc zestaw od F15 nie wejdzie a do G05 nie wiem czy są?

Właśnie... Skoro G05 jest większe od F15 to dlaczego tak mało jest miejsca pod podłogą bagażnika :shock:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No tak, ale chyba w każdej marce, nie tylko w BMW , jak nie ma dojazdówki, to nie ma również klucza do kół i lewarka.

Ucho do holowania, czasami śrubokręt,ewentualnie jakiś plaski klucz i to wszystko. Takie czasy :roll:

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
06b36e78e65f.jpg

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

Opublikowano

U mnie tak jak widać, jutro serwis i będzie więcej wiadomo.

Pzdr

Opublikowano

Na forum z US nie zgłaszał nikt problemu szyby wiec może przez mrozy/przymarzanie coś się psuje.

W sumie to chyba jeszcze nie otwierałem szyby pasażera i może czas najwyższy to zrobić :mrgreen: .

Opublikowano
Na forum z US nie zgłaszał nikt problemu szyby wiec może przez mrozy/przymarzanie coś się psuje.

W sumie to chyba jeszcze nie otwierałem szyby pasażera i może czas najwyższy to zrobić :mrgreen: .

Wstrzymaj się może do wiosny :lol:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak czytam https://g05.bimmerpost.com/forums/forumdisplay.php?f=704 to widzę, że albo samochody na rynek EU są lepiej dopracowane albo po prostu jest ich na forum za mało (na to stawiam) stąd mała ilość opisywanych problemów. U mnie pojawiła się już większość usterek opisywanych tam i samochód stoi w ASO.