Skocz do zawartości

Pierwsze usterki i awarie G05.

lamer

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli masz kola zimowe to a)cisnienie moze wzrastac baaardzo przy tej predkosci i powodowac takie. Iedogodnosci. Bmw na runflatach nienawidza nieprawidlowego cisnienia w oponach. B)spra2dz czy opony Ci nie boja, bo np moje pirelki sa fabrycznie zle zwulkanizowane... przestawienie na felgach i 3 krotne wywazenie pomoglo... c) geometria - nowe auto zaczelo pracowac moze trzeba zmienic kat glownie w tylnej osi. U mnie byla rozjechana po 3 tys...

Lamer ale chyba trzeba wykupic pakier internetu... w g30 mam opche z tmobile i dopiero jak wykupisz pakiet to masz hotspota... w g05 raczej to samo. Trzeba weksc w conected z przegladarki i tam zobaczyc pakiety

• Zasłużeni forumowicze

Albo ja jestem głupi albo "inżynierowie BMW".

Chciałem skopiować swoje 15G muzyki z F15 do G05. Wykonałem "zachowanie" muzyki na USB w F15 ale G05 jej nie "widzi". Niby próbuje wgrać ale nic się nie dzieje :(

Próbował ktoś ze skutkiem pozytywnym?

Nie no bez przesady... przecież to nie polonez. Co to za ASO co nie sprawdziło ciśnienia w oponach. Mi sprzedawca mówił dwukrotnie, że ciśnienie oraz wyważenie zostało sprawdzone w obu samochodach. Chyba, że taka tylko gadka a mają w dupie :) W każdym bądź razie u mnie na komputerze ciśnienie pokazuje 2,3 i obok dedykowane ciśnienie też pokazuje 2,3 czyli wszystko ok. W tym samochodzie nawet zimówka jest dość szeroka bo 265 przy R19, może koleiny były na drodze...

Mi mowili 4 krotnie ze sprawdzili zamowienie a mam podstawowe glosniki zamiast harmana wiec to ze oni cos mowia, a nie byli nawet na hali aby to sprawdzic to wiesz:) sam nie sprawdzisz to pewnosci nie masz. Zwykly pracownik za pensje robi to i mu zwisa czy to auto za 100 czy banke placa mu za godzine, wiec jak raz sprawdzi to dobrze.

No wkurwiony to bylem, ale odszkodowanie poszli z ich strony , a ze auto bajka i na dodatek ostatnia sztuka w Polsce zamówiona pezed opfem to zostala. Gra kiepawo ale pojdzie na jakies glosniczki jak mi sie wydech znudzi:) sprzedawcy maja premie za wyniki, ale pracownik warsztatu ma godzinowki a to oni przeciez myja, koduja, wprawdzaja i tylko od nich to zalezy jak dobrze bedzie to zrobione.

"Odkrycia" problemu dokonałeś dokładnie w ten sam sposób co ja :D

Najwyraźniej też nie masz usług online!

Wejdź w aplikacje i zobacz co masz. Ja mam tylko jedną. Hotline poradziło mi nacisnąć "options" i wybrać "aktualizuj aplikacje" ale niestety nie działa. Po około 2 minutach wywala błąd połączenia...

Dzięki za tego posta - u mnie również ruszyło dzięki temu :cool2: .

Mam pytanie o dywan świetlny - widziałem go raz jak się świecił, ale teraz po otwarciu drzwi nie widzę go. W opcjach mam podświetlony aby działał. Jakąś szczególną opcję mam włączyć?

Jak rozumiem, zapala się wraz z każdym otwarciem drzwi? Czy otwarciem samochodu?

I jeszcze jedno - sprawdzał ktoś może czy wgrana mapa jest najbardziej aktualna czy trzeba ściągnąć najnowszą z portalu Connected?

• Zasłużeni forumowicze

Wdziałem te "światełka" ale nawet nie wiedziałem, że tak to się nazywa ;)

U mnie zdaje się zapala się podczas zbliżania do samochodu ale mam dostęp komfortowy. Teraz jest za jasno by sprawdzić...

Mapy u mnie są w wersji 2018-3 i BMW Download Manager nie znajduje nowszych.

Wiram, widzę ze niektórzy majazawieszenie adaptacyjne M . Mam pytanie ponieważ zamówiłem adaptacyjne M ale z kołami 22 cale i nie wiem czy nie będzie za twardo . Jeździłem tylko z zawieszeniem m profesjonal i było mega twardo . Jakie macie felgi do tego adaptacyjnego ...

Przy 22’ opona z przodu będzie miała 96mm pomiędzy felga i asfaltem, do tego X5 wazy 2,2t i ma opony run on flat, które sa zdecydowanie twardsze niż standardowe - słowem: nie może nie być twardo ;). Cos za coś - super wygląd i prowadzenie kosztem wygody w jakimś stopniu.

Dla przykladu popularna opona niskoprofilowa 225/45 ma 101mm.

Ja mam u siebie 20’, ale optimum moim zdaniem to 20 zima i 21 lato.

Osobiście, po nauczce z X6 chciałem jak najmniejsze felgi. W M-Pakiecie najmniejsze jakie mogłem zamówić to 20" (jeszcze na nich nie jeździłem) na zime mam 19... moim zdaniem jest w miare komfortowo ale to peugeota czy citroena to sporo brakuje :D na 22" to chyba trzeba odrazu dentyste zaklepać żeby kleił na nowo plomby :D Bardzo podobają mi się te felgi jednak za brakło odwagi, sporo jeżdże i jak pewnie każdemu mnie również się zawsze spieszy, wystarczy jedna dziura, żeby zepsuć sobie i dzień i felge :D

Przy 22’ opona z przodu będzie miała 96mm pomiędzy felga i asfaltem, do tego X5 wazy 2,2t i ma opony run on flat, które sa zdecydowanie twardsze niż standardowe

ja również mam dylemat pomiędzy 20" i 22".

20" to opona run flat

22" o dziwo nie

i pytanie czy ze względu na różnicę w typie opony komfort nie będzie zbliżony lub minimalnie tylko gorszy na 22"

21" nie biorę pod uwagę bo nie przemawia do mnie wzór

Opona runflat jest na pewno twardsza. Zawsze byłem przeciwnikiem tych opon, ale poza wszystkimi wadami ma jedną zaletę... bezpieczeństwo w przypadku przebicia/strzału.

Wydaje mi się, że te 22' tak czy tak będą twarde - jeśli ktoś jeździ autostradami to nie ma to znaczenia aż takiego. Jeśli jednak zjeżdza się gdzieś, podjeżdza pod krawężniki, etc - to tak jak napisał kolega Lamer, tracimy wiele na użytkowości SUVa.

Dodam coś od siebie w kwestii opon :)

U siebie w F11 mam 20" (wysokość opony 82,5mm) i moim zdaniem to jest stanowczo za mało jak na polskie drogi, uszkodziłem przez 1,5 roku w sumie już 5 opon. 3 runflat'y dostały wybrzuszenia na boku, jedna nie rf rozcięta i jedna bąbel na ścianie bocznej. To wszystko nie działo się przy bardzo szybkiej jeździe i ogromnych dziurach w asfalcie, np. 2 szt. RF rozwalone na jednej zapadniętej studzience kanalizacyjnej (lewy przód i lewy tył).

Przy suv'ie wyższe opony nie szpecą tak jak w sedanie/turingu. Ja brałbym 20" RF.

• Zasłużeni forumowicze
Dodam coś od siebie w kwestii opon :)

U siebie w F11 mam 20" (wysokość opony 82,5mm) i moim zdaniem to jest stanowczo za mało jak na polskie drogi, uszkodziłem przez 1,5 roku w sumie już 5 opon. 3 runflat'y dostały wybrzuszenia na boku, jedna nie rf rozcięta i jedna bąbel na ścianie bocznej. To wszystko nie działo się przy bardzo szybkiej jeździe i ogromnych dziurach w asfalcie, np. 2 szt. RF rozwalone na jednej zapadniętej studzience kanalizacyjnej (lewy przód i lewy tył).

Przy suv'ie wyższe opony nie szpecą tak jak w sedanie/turingu. Ja brałbym 20" RF.

Osobiscie uznałem ze 21' jest tutaj całkiem dobrym kompromisem. Gumy na feldze jest wtedy 110mm czyli tyle co w absolutnie bezpiecznym rozmiarze 245/45R18.

• Zasłużeni forumowicze
Dziękuje za odpowiedz . Ale nie ma nikogo na forum kto jeździł na 22 calach ze zwykłym zawieszeniem adaptacyjnym ?

Jesli sie myle to mnie poprawcie ale wg mnie zawieszenie adaptacyjne od adaptacyjnego proff rozni sie tylko stabilizacja przechyłow. Komfort chyba jest podobny na obydwu wariantach ( jak dla mnie nieakceptowalny dla duzego suva).